Antena Meniu Search
x

Exclusiv. Alertă cu bombă în avion la Otopeni, discuție ireală între pilot și turnul de control de pe aeroport

A fost panică aseară pe Aeroportul Otopeni. Un apel la 112 anunţa că există o bombă la bordul unui avion ce tocmai se pregătea să decoleze spre Amsterdam.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 04.10.2020, 20:45

Vezi și
  • Peste 80 de pasageri erau în avionul care trebuia să decoleze spre Amsterdam.
  • Alerta cu bombă s-a dovedit că a fost falsă.

De parcă nu era suficient, a fost haos şi în conversaţia dintre pilot şi turnul de control. Cu greu s-au coordonat, şi asta abia după ce pilotul ameninţă cu declararea stării de urgenţă.

Avem în exclusivitate înregistrarea discuţiei, care arată reacţia întârziată a controlorilor de trafic.

- Am primit o ameninţare cu bombă pentru un zbor către Amsterdam.

- Ok, mulţumesc!

Pe acelaşi subiect

Este informaţia pe care echipajul zborului Bucureşti-Amsterdam a primit-o în sfârşit de la controlorii de trafic ai Aeroportului Otopeni. După minute bune de când li s-a spus să oprească aeronava, fără a li se da un motiv. Explicaţia a venit după multe insistenţe din partea piloţilor.

- 62R, suntem pregătiţi de plecare!

- Înţeleg, vă rog aşteptaţi, nu am primit informaţii privind motivul pentru care sunteţi opriţi. Rămâneţi pe poziţie momentan.

- Avem nevoie de informaţii, vă rog!

- Domnule, vă rog, vorbiţi cu agentul de handling.

Timp de jumătate de oră, incertitudinea a plutit între Turnul de control şi piloţi. Asta deşi la sol se ştia că la bord ar exista o bombă, după un apel venit la 112. După ce au lămurit situaţia, apare o nouă dilemă: evacuarea pasagerilor.

- Vreţi să debarcăm acum sau aşteptăm autobuzele?

- Puteţi debarca acum, autobuzul este pe drum.

- De la sol ne spun că nu avem voie să debarcăm. Vă rog coordonaţi-vă cu autorităţile, trebuie să debarcăm!

- Aşteptaţi.

În sfârşit, se pune în mişcare procedura de evacuare a celor peste 80 de pasageri, împreună cu echipajul.

Între timp, pista s-a umplut de maşini de poliţie, ambulanţe şi echipaje antitero, care au început să controleze aeronava. Bagajele au fost scanate din nou.

Pasagerii au fost duşi la salonul oficial, unde au aflat că zborul este anulat. Cei mai multi pasageri au ales să plece cu următorul zbor disponibil, care a decolat în această dimineață la ora 7. Astfel, călatorii au plecat de pe Aeroportul Otopeni către destinațiile lor cu o întarziere de mai bine de 12 ore.

După ce au terminat verificările, trupele antitero au anunţat că nu au găsit nimic suspect. Compania aeriană a decis să-i cazeze pe pasageri, peste noapte, la un hotel din capitală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Exclusiv. Alertă cu bombă în avion la Otopeni, discuție ireală între pilot și turnul de control de pe aeroport