Antena Meniu Search
x

Video Alertă cu bombă într-un avion românesc. Aeronava, cu 130 de oameni la bord, a aterizat de urgenţă în Timişoara

Alertă de gradul 0, în miez de noapte, pe Aeroportul din Timişoara! Un avion care aparţine unei companii din România şi care efectua un zbor charter pe ruta Polonia - Egipt a aterizat de urgenţă în Timişoara, după ce în aeronavă a avut loc o ameninţare cu bombă. Au fost zeci de minute de coşmar pentru cei peste 130 de oameni aflaţi la bord. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, iar zeci de poliţişti, genişti şi pompieri, dar şi mascaţii de la antitero au împânzit pista pe care a aterizat avionul şi i-au evacuat pe pasageri. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 19.04.2024, 08:27

Vezi și

Ora 23:27. Panica se instalează instant în turnul de control al aeroportului Timişoara, atunci când pilotul unei aeronave româneşti anunţă că sunt ameninţaţi cu o bombă. Avionul decolase din oraşul polonez Wroclaw şi urma să aterizeze în Egipt. 127 de pasageri şi 7 membri ai echipajului sunt la bordul aeronavei.

Daniel Stamatovici, directorul Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" Timişoara: Pilotul a luat decizia de a ateriza la Timişoara. Toată lumea a fost prezentă, poliţia, pompierii, salvarea.

Plan Roşu de Intervenţie pe aeroportul din Timişoara

Alerta s-a dat când aeronava se afla în spaţiul aerian sârbesc. Potrivit protocolului, a fost imediat direcţionată către aeroportiul care întruneşte toate condiţiile de securitate. La Timişoara a fost imediat întocmit Planul Roşu de Intervenţie. După 35 de minute aeronava aterizează. Imediat, locul este împânzit de zeci de echipaje de intervenţie, inclusiv o brigadă antitero. Pasagerii, atât copii, cât şi adulţi, sunt debarcaţi şi escortaţi într-o zonă securizată.     

Aeronava a fost verificată ore intregi, însă dispozitivul exploziv era de negăsit. Între timp, pasagerii au fost anunţati că îşi vor putea relua cursa astăzi.

Din fericire, de data aceasta alarma a fost falsă şi nu au existat victime sau pagube materiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Alertă cu bombă într-un avion românesc. Aeronava, cu 130 de oameni la bord, a aterizat de urgenţă în Timişoara