Antena Meniu Search
x

Alertă de călătorie, după atacurile cu rachete din Israel. MAE cere românilor să îşi reprogrameze zborurile

Alertă MAE. Românii care intenționează să călătorească în Israel sunt atenţionaţi să își reprogrameze călătoria, având în vedere starea de răboi după atacurile cu rachete din Gaza. 

de Redactia Observator

la 07.10.2023, 15:40

- Profimedia

Având în vedere evenimentele recente care au constat în lansarea unui număr mare de rachete din Fâșia Gaza către teritoriul statului Israel și declarația oficială a acestui stat privind mobilizare de lupta a armatei israeliene, Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor care se află sau tranzitează acest stat să urmeze instrucțiunile autorităților locale, să se adăpostească în clădiri și, când situația va permite, părăsirea țării.

Un avion cu pelerini români care a decolat de la Cluj a fost întors în România imediat după aterizarea în Israel. Totodată, MAE atenționează cetățenii români care intenționează să călătorească în Israel să își reprogrameze călătoria.

MAE, avertizare de călătorie pentru românii care vorr să plece în Israel

Cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Israel sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la adresa de e-mail [email protected], pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://telaviv.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en și www.mae.ro - rubrica „Sfaturi de călătorie” și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că, de la caz la caz, pot interveni limitări privind posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în situaţii de urgenţă, transmite ministerul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Alertă de călătorie, după atacurile cu rachete din Israel. MAE cere românilor să îşi reprogrameze zborurile