Antena Meniu Search
x

Premierul Israelului, după atacurile cu rachete din Gaza: "Suntem la război"

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul este în război cu militanții Hamas care conduc Fâșia Gaza. "Suntem în război şi vom câştiga!", afirmă premierul într-un mesaj adresat israelienilor. 

de Redactia Observator

la 07.10.2023, 15:40

„Cetăţeni ai Israelului. Suntem în război, nu o operaţiune, nu o escaladare, un război. În această dimineață, Hamas a lansat un atac surpriză împotriva statului Israel și a cetățenilor săi. Am convocat șefii sistemului de securitate, în primul rând am dat instrucțiuni să scape de așezările teroriștilor care se infiltraseră – această operațiune se desfășoară la aceste ore", anunţă premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Benjamin Netanyahu: "Inamicul va plăti un preţ pe care nu l-a cunoscut până acum"

El a ordonat chemarea rezerviștilor și a promis că Hamas va "plăti un preț pe care nu l-a cunoscut până acum".

În același timp, am ordonat mobilizarea rezerviştilor pentru un război cu o putere și o amploare pe care inamicul nu le-a cunoscut până acum. Inamicul va plăti un preț pe care nu l-a cunoscut până acum. Între timp, fac apel la toți cetățenii Israelului să respecte cu strictețe instrucțiunile armatei și instrucțiunile Comandamentului Intern. Suntem într-un război și îl vom câștiga”, spune premierul, potrivit BBC.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Armata israeliană a declarat stare de război în urma atacurilor de sâmbătă asupra Israelului din Fâşia Gaza palestiniană. Anterior, armata israeliană anunţa că estimează că 60 de terorişti se află în interiorul Israelului. Armata a cerut localnicilor să rămână în locuinţe.

Canalul 13 din Israel relatează că 7 comunităţi se află sub controlul Hamas. Printre acestea se numără Sderot, Nahal Oz, Kfar Haza, Magen, Sufa Beheri şi comandamentul general din Gaza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Premierul Israelului, după atacurile cu rachete din Gaza: "Suntem la război"