Antena Meniu Search
x

Alina Bica a fost CONDAMNATĂ la 4 ani de închisoare cu executare. Adriean Videanu, ACHITAT

Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, a fost condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului, repectiv a lui Ovidiu Tender. 

Vezi și

Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, a fost condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului, repectiv a lui Ovidiu Tender. 

În același dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Sentinţa poate fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme, care va da o decizie definitivă în acest caz.

În dosarul "Bica 2", fosta şefă a DIICOT este acuzată de procurorii DNA  de favorizarea fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, în dosarul Romgaz-Interagro, şi a omului de afaceri Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom, precum şi de abuz în serviciu.

Pe acelaşi subiect

Dosarul a ajuns la ICCJ în iunie 2015, judecarea a început în septembrie 2015 şi s-a încheiat după 15 termene, în 23 noiembrie 2016.

La ultimul termen de judecată, procurorii DNA au cerut condamnarea Alinei Bica şi a lui Adriean Videanu la pedepse cu executare orientate spre maximum, în vreme ce apărătorii au arătat că probele nu demonstrează acuzaţiile DNA şi au cerut achitarea clienţilor lor.

În rechizitoriu, procurorii susţin că în 24 septembrie 2013, într-un dosar instrumentat de către DIICOT - Structura Centrală, procurorul de caz a dispus luarea măsurilor asigurătorii prin instituirea unui sechestru asupra unui număr de 80 acţiuni, deţinute la o firmă de către Adriean Videanu.

"La data de 25 februarie 2014, pentru a-l favoriza pe Videanu Adriean, inculpata Bica Alina Mihaela, în calitate de procuror şef al DIICOT, a dispus printr-o ordonanţă, cu încălcarea prevederilor legale de competenţă (...) admiterea solicitării inculpatului Videanu Adriean şi a ridicat sechestrul asigurator", mai arată anchetatorii.

Procurorii susţin că, la cererea de ridicare a ridicare a sechestrului, Adriean Videanu ar fi depus înscrisuri din care ar fi rezultat, în mod fals, că nu mai deţinea acţiunile respective din august 2012.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a întâmplat să vă împrumutaţi pentru a merge în concediu?
Observator » Evenimente » Alina Bica a fost CONDAMNATĂ la 4 ani de închisoare cu executare. Adriean Videanu, ACHITAT