Antena Meniu Search
x

Amenințarea cu bombă la Tribunalul București s-a dovedit a fi falsă. Activitatea instanței, „foarte afectată”

O amenințare cu bombă a fost făcută, vineri dimineață, la adresa Tribunalului București. După mai multe ore de căutări, care au afectat activitatea instanței, s-a stabilit că amenințarea a fost una falsă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.06.2020, 15:44

Amenințare cu bomba la Tribunalul București
Amenințare cu bomba la Tribunalul București - Petrisor Iordan / Petrisor Iordan via Hepta
  • Instanța a chemat geniștii SRI.
  • Amenințarea a fost făcută printr-un e-mail trimis pe adresa tribunalului.

UPDATE ora 13.30 - Ameninţarea cu bomba de la Tribunalul Bucureşti s-a dovedit a fi una falsă. Laura Radu, preşedinta instanţei, a anunţat că încă nu a fost identificat autorul alertei.

„Activitatea continuă în acest moment în parametri de normalitate. (...) A fost foarte afectată activitatea, având în vedere că aveam intervale orare bine definite, având în vedere că această măsură de evacuare a avut loc la ora 10:00, iar acum este trecut de ora 13:00. Deja s-a pierdut timp important. Sperăm să fie recuperat”, a declarat Laura Radu.

Potrivit primelor informații, ar fi fost vorba de un e-mail în care se anunța că vineri, 5 iunie, va exploda o bombă în tribunal.

Toate sălile de judecată s-au închis, iar cei care erau aduși la instanță pentru verificarea măsurilor preventive au fost urcați în dube și conduși către centrele de detenție.

Angajații instituției au așteptat afară ca verificările echipelor pirotehnice să se încheie. Traficul în zonă a fost deviat pe sensul spre Piața Unirii.

”În această dimineață, în jurul orei 10.00, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată direct, de către jandarmii ce efectuează paza sediul Tribunalului București, despre faptul că a fost receptionată o informare cu privire la faptul că în sediul instituției este amplasat un dispozitiv cu potențial exploziv. La fața locului au fost aplicate măsurile din competență, devierea traficului rutier în zonă, delimitarea și interzicerea accesului în zonă. Persoanele din clădire au fost evacuate. Spațiul este verificat de către specialiști pirotehniști”, se arată într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Amenințarea cu bombă la Tribunalul București s-a dovedit a fi falsă. Activitatea instanței, „foarte afectată”