Amenzi de aproape 900.000 de lei aplicate de poliţişti pentru nerespectarea măsurilor de limitare a răspândirii virusului Covid-19

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 05.03.2021, 12:51.
Actualizat: 05.03.2021, 13:05

Reprezentanţii Poliţiei Române anunţă că, în ultimele 24 de ore, au aplicat amenzi de aproape 900.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de limitare a răspândirii virusului Covid-19.

Aproape 4.500 de amenzi aplicate, în 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor de limitare a răspândirii virusului Covid-19

Românii care au încălcat măsurile impuse pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19 au scos bani frumoşi din buzunar pentru plata unor amenzi

Profimedia - imagine ilustrativă

Peste 7.100 de poliţişti au participat la acţiunile desfăşurate în ultimele 24 de ore, alături de ei aflându-se şi jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ai Protecţiei Consumatorului, ai Ministerului Sănătății, ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale, ai Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Române, s-au desfășurat 813 acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național.

Poliţiştii au aplicat aproape 4.500 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de limitare a răspândirii virusului COVID-19

Au fost efectuate 58.420 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse şi au fost aplicate 4.452 de amenzi, în valoare totală de 898.650 de lei.

Reprezentanţii Poliţiei Române anunţă că "ne aflăm permanent la datorie și intervenim cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice. Pentru siguranța tuturor, recomandăm oamenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.