Antena Meniu Search
x

ANAT lansează un fond de sprijin pentru turiştii afectaţi în cazul Omnia Turism

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism va lansa un fond de sprijin pentru turiştii care au fost păgubiţi cu peste 1.000 de euro în cazul Omnia Turism.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) va lansa un fond de sprijin pentru turiştii care au fost păgubiţi cu peste 1.000 de euro în cazul Omnia Turism, a anunţat sâmbătă preşedintele ANAT, Alin Burcea.

Cazul Omnia Turism este cea mai mare pagubă în turism de după Revoluţie, a anunţat miercuri ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, care a precizat că ANAF va face în perioda următoare un control la agenţia de turism.

Până în prezent, a fost calculată o pierdere totală de 7,4 milioane de euro, bani încasaţi deja de agenţie din 8.300 de pachete vândute pentru anul 2018, în valoare totală de circa 11,4 milioane de euro.

Burcea a anunţat măsura de a înfiinţa un fond de sprijin după ce a avut sâmbătă o întâlnire cu ministrul Turismului pentru a discuta despre măsurile care pot fi luate în acest caz.

Pe acelaşi subiect

”Să vedem câte agenţii au resurse, după această problemă foarte mulţi s-au decapitalizat. Vrem să strângem bani atât de mai membri ANAT care nu au probleme financiare, cât şi de la cei care doresc să contribuie, pentru a participa la un sprijin pentru turiştii ai agenţiilor membre ANAT care au fost păgubiţi cu peste 1.000 de euro”, a afirmat Burcea.

Burcea estimează că întreaga operaţiune va fi finalizată în termen de câteva luni, după ce vor fi lămurite problemele de ordin legal în acest caz. El a atras atenţia că unul din obiectivele asociaţiei este păstrarea încrederii clienţilor în agenţiile de turism, cazul Omnia Turism afectând întreaga industrie atât din punct de vedere financiar, cât şi la nivel de imagine.

Totodată, Burcea a lansat un apel către toate agenţiile care au avut contracte cu Omnia Turism şi au suferit pierderi să informeze asociaţia. Preşedintele ANAT a declarat că asociaţia a plătit bilete pe ruta Phuket-Singapore pentru turiştii din Thailanda ai Omnia Turism, aceştia având biletele din Singapore spre România plătite. Burcea estimează că aceştia se vor întoarce acasă în jurul datei de 25 octombrie.

Ministrul Turismului i-a sfătuit recent pe toţi cei care au pachete cumpărate prin Omnia Turism să nu mai plece în acele călătorii, deoarece conturile agenţiei au fost blocate de bănci, fapt pentru care nu pot fi efectuate plăţi.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » ANAT lansează un fond de sprijin pentru turiştii afectaţi în cazul Omnia Turism