Antena Meniu Search
x

Video Anchetă la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, după ce o doctoriță și-ar fi internat părinții ani la rând, s-ar fi folosit de colegi ca să fie supravegheați și îngrijiți permanent

Internaţi la stat, trataţi ca la privat! Un medic de la cel mai mare spital din zona Moldovei este acuzat că şi-ar fi internat părinţii timp de trei ani, timp în care erau îngrijiţi de angajaţii din subordine. Şefa secţiei de Dermatologie a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi s-ar fi folosit de colegii săi și de resursele medicale din spital. Tatăl e imobilizat la pat şi ar fi primit îngrijiri de specialitate la standarde înalte, în timp ce mama ar fi stat internată câte 4-5 luni, cât să treacă sezonul rece.   

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 01.11.2022, 08:39

Vezi și

Condiţiile în care era ţinut tatăl medicului concurau cu cele dintr-un centru de paliaţie. Bărbatul era supravegheat şi îngrijit permanent.

Clara Mihociu, reporter Observator: Surse din cadrul Spitalului ne-au spus că din 2018 şi până în prezent tatăl medicului şef de secţie pe clinica de dermatologie a spitalului a avut nu mai putin de 273 de zile de spitalizare in condiţiile în care durata medie de spitalizare aici este de 8 zile.

Părinții doctoriței ar fi stat în rezerve individuale

Un an mai târziu a fost internată, pe aceeaşi secţie, şi mama medicului. Ambii pacienţi ar fi stat în rezerve individuale. Personalul din spital neagă acum orice implicare.

Pe acelaşi subiect

Aveţi idee, tatăl ei mai este internat pe secţie?

Nu. 

A fost externat?

Nu ştiu... 

Aveau grijă infirmierele sau cine îi îngrijeau pe părinţii ei? 

Nu ştiu...

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic șef Spitalul Sf. Spiridon: Conducerea spitalului a solicitat serviciului de statistică analiza numărul de zile de internare pentru cei doi pacienţi, soţ şi soţie. Pentru domnul din 2018, mai multe zile de spitalizare în clinica de dermato, cardiologie, chiar şi în terapie intenstivă.

Tatăl femeii este în continuare imobilizat la pat

Contactată de Observator, doctorița a spus că va reveni peste câteva zile cu un răspuns.

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic șef Spitalul Sf. Spiridon: Conducerea spitalului a luat decizia constituirii unei comisii, care va analiza oportunitatea internării în condiţiile multiplelor diagnostice pe care pacienţii le au şi durata acestor internări care depăsesc media zilelor de spitalizare. 

Potrivit fişelor de internare, tatăl femeii este în continuare imobilizat la pat şi ar avea nevoie de îngrijire permanentă. Ieri au început verificările în spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Anchetă la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, după ce o doctoriță și-ar fi internat părinții ani la rând, s-ar fi folosit de colegi ca să fie supravegheați și îngrijiți permanent