Antena Meniu Search
x

Video Animaţie grafică: Cum s-a petrecut accidentul din Neamţ, în care au murit doi oameni nevinovaţi. Imaginile îi vor bântui o viaţă pe martori

Inconştienţa face din nou victime pe şosea. Doi oameni nevinovaţi au murit şi trei sunt grav răniţi după ce şoferul unui tir a ignorat avertizarea de înălţime când a intrat sub un pod. Poarta metalică de câteva tone a căzut ca o ghilotină peste un microbuz. Imaginile de la locul accidentului au puternic impact emoţional.

de Redactia Observator

la 11.05.2021, 19:25

Vezi și

Nenorocirea s-a produs în Tarcău, pe drumul dintre Piatra Neamţ şi Bicaz. Şoferul unui TIR care transporta pe platformă un excavator a ignorat indicatorul care arată că pe sub podul feroviar există o limită de înălţime de 4,40 metri şi a doborât grinda metalică pusă tocmai pentru a preveni o tragedie. Grinda de câteva tone s-a prăbuşit peste un microbuz care venea din sens opus şi în care se aflau cinci oameni. Imaginile îi vor bântui o viaţă pe cei care au intrat să-i salveze.

„Deja opriseră doi domni, deschiseseră uşile la microbuz să încerce să-i ajute pe pasageri, am sunat la 112, am fugit la maşină, şoferul era prins sub bara de metal, domnul din dreapta- pasagerul care din păcate a decedat şi el, încă mai mişca”.

Trei oameni au scăpat ca prin minune doar pentru că stăteau în spatele microbuzului. Unul dintre ei a fost resuscitat pe şosea.

Şoferul TIR-ului are 40 de ani. Priveşte de pe margine în stare de şoc tragedia pe care a provocat-o.

Pe acelaşi subiect

„El când pleacă la drum pe traseul ăsta, el nu ştie, aici e limită de viteză. +14.40 Dar bănuiesc că ăştia au zis: Hai băi să-l urcăm şi să-l ducem până colo”.

Devastat de incident

Andreea Petrescu, reporter Observator: „Poliţiştii criminalişti verifică în acest moment înălţimea la care era amplasat limitatorul de înălţime”.

Excavatorul fusese luat din satul Potoci, din Neamţ și trebuia dus în Bacău. Adică la 100 de kilometri.

Potrivit surselor Observator, TIR-ul este deţinut de o firmă care se ocupă cu exploatări forestiere. Patronul nu a putut fi contactat pentru explicaţii.

În schimb administratorul firmei de transport persoane e devastat. Şoferul care a murit avea 41 de ani şi lucra în companie de 10 ani.

Robert Minuţ - patronul firmei de transport: „Un băiat conştiincios, harnic, muncitor, serios, foarte bun conducător auto”.

Limitatorul de gabarit fusese verificat în toamnă de compania privată de căi ferate. Culmea, pe sens opus nu mai există o astfel de poartă şi se putea intampla oricând o tragedie cu şi mai multe victime. Pentru că pe deasupra trec trenuri de călători.

Andreea Petrescu, reporter Observator: „Şi limitatorul de viteză de pe celălalt sens a fost pus la pământ în urmă cu mai bine de un an, de un tir cu lemne care a trecut pe aici. De atunci, grinda metalică nu a mai fost pusă la loc”.

Nu este singura tragedie de acest fel care are loc pe drumurile oricum criminale ale ţării. În 2008, în Tâncăbeşti, şoferul unui camion care mergea cu bena ridicată a doborât o pasarelă peste două maşini. Doi tineri au fost ucişi. Şoferul vinovat a fost trimis după gratii pentru trei ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Animaţie grafică: Cum s-a petrecut accidentul din Neamţ, în care au murit doi oameni nevinovaţi. Imaginile îi vor bântui o viaţă pe martori