Antena Meniu Search
x

Video Animaţie grafică: Cum s-a produs accidentul cu doi morţi din Timiş. Au fugit de război şi au ajuns să moară pe drumurile României în căutarea libertăţii în Occident: "Păcat de ei!"

Doisprezece tineri afgani au visat sa traiasca departe de regimul taliban si au riscat totul pentru asta, dar speranţele lor au fost spulberate chiar pe un drum din Romania. Înghesuiţi ca sardelele, într-o maşină cu doar cinci locuri, doi dintre ei şi-au găsit sfârşitul într-un accident rutier, lângă Timişoara. Şoferul care îi transporta a fugit după ce a văzut tragedia pe care a provocat-o.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 20:08

Vezi și

Şoferul român mai avea 25 de kilometri până la Timişoara, unde ar fi fost şi locul de odihnă înainte ca afganii să fie încărcaţi în autotrenuri cu destinaţia Occident. La un moment dat, între localitățile Biled și Iecea Mică, maşina a părăsit şoseaua cu viteză şi s-a răsturnat în şanţ. Salvatorii ajunşi la locul accidentului nu au mai avut ce să facă pentru doi dintre pasageri. 

 Andrei Dzițac, ISU Timiş: 10 dintre ei erau constienti, comunicau in limba lor.

Speriaţi şi răniţi, cei aflaţi în maşină au fugit pe câmp, în întuneric. Majoritatea foarte tineri, intraţi în ţară ilegal, pe fâşia verde, aduşi de călăuze din Serbia. 

Au murit încercând să viseze la libertate

Pe acelaşi subiect

"Opt erau pe aici pe marginea canalului. Dar sa stiti ca erau multi copii, i-am vazut cand erau aici si erau copii", spune un martor

"Au fugit de război, sa vina, sa mearga in vest in Europa și uite ajung in canale pe aici. Pacat de ei!", spune un alt martor.

Toţi au fost duşi la cele două spitale de urgenţă din Timişoara. Patru au rămas internaţi, iar doi dintre ei sunt în stare gravă. Alţi doi au fost transferaţi la spitalul de copii, pentru că nu au mai mult de 15 ani. 

Ramona Gâdea, purtător de cuvânt Spitalul Municipal Timisoara: Cei doi ramasi la noi in prezent sunt stabili din punct de vedere hemodinamic si al functiilor vitale. Sunt cu fracturi costale, omopalt, stern, dar stabili. 

Şoferul, cercetat pentru ucidere din culpă

Patru dintre pasagerii ilegali sunt acum la centrul de tranzit în regim de urgenţă şi au fost luaţi la întrebări de poliţişti. La audieri a ajuns şi şoferul fugit de la locul faptei. În cele din urmă, s-a predat, după ce a văzut câţi sunt pe urmele lui, pe drumul către Timişoara. 

Politist: Portbagajul, dacă se uită colegul. 09 13 Căutăm o persoană.

Da, da, da.

Posibil fugit de la un accident.

Şoferul este cercetat acum pentru ucidere din culpă, vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului. Va trebui să le explice anchetatorilor şi cum a ajuns să fie implicat în trafic de migranţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Animaţie grafică: Cum s-a produs accidentul cu doi morţi din Timiş. Au fugit de război şi au ajuns să moară pe drumurile României în căutarea libertăţii în Occident: "Păcat de ei!"