Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. "Mamă, mamă". Cum s-a produs accidentul de autocar cu 40 de ucraineni din Năvodari. Impactul a fost atât de puternic încât plafonul a fost smuls

A fost activat planul roşu de intervenţie aseară, în Năvodari. Un autocar cu 40 de ucraineni a lovit un limitator de înălțime montat înainte de trecerea pe sub un pod. Impactul a fost atât de puternic încât plafonul a fost smuls. 15 persoane au fost rănite. Vă avertizez că urmează detalii  şi imagini cu un puternic impact emoţional.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 29.08.2023, 20:42

Vezi și

Martor: Sună, mă, la salvare! Mamă, mamă, mamă!

Accidentul a avut loc puţin după ora 21. Autocarul plecase din Bucureşti cu direcţia Odessa. În Năvodari, şoferul nu observă limitatorul de înălţime dinaintea unui pod şi îl loveşte cu putere. Partea superioară a autocarului este smulsă. Cei 40 de ucraineni, printre care şi doi copii sunt prinşi ca într-o menghină. 

Cum s-a produs accidentul de autocar din Năvodari

Martor: Un autocar de ucrainieni a intrat în podul ăla cu dungi. S-a făcut varză.

Pe acelaşi subiect

Translatoră: Unii dormeau în autocar şi şoferul a încurcat drumul. Că GPS-ul l-a adus aici. Că aici nu e drumul spre Ucraina.

Martorii spun că șoferul ar fi circulat cu viteză. Camerele de supraveghere au surpins autocarul cum goneşte pe şosea chiar înainte de accident. 

Cristina Niţă, reporter Observator: Indicatorul care arată limita admisă de înălţime se află la o distanţă de 50 de metri de locul accidentului şi, cel mai probabil, şoferul nu l-a observat.

50 de salvatori cu peste 20 de echipaje de intervenţie au ajuns imediat la locul accidentului. Victimele au fost ajutate mai întâi de martori şi localnici. Printe ei, şi o asistentă medicală. 

Daniela Jidovu, asistent medical: Am auzit, am văzut şi alarma. Stau la două case de aici, am venit ca să-i ajutăm că...aşa este omenesc. 

Anamaria Stoica - ISU Dobrogea: Au fost evaluate medical mai multe persoane, 15 dintre acestea au avut nevoie de ingrijiri medicale la fata locului, ulterior 8 dintre ele au fost transportate la Spitalul Judetean Constanta.

Şapte dintre ei au rămas internaţi peste noapte. 

Crina Kibedi - purtător de cuvânt SCJU Constanţa: Erau toţi conştienţi, cooperanţi, stabili hemodinamic, prezentau leziuni minore pentru care au primit îngrijiri de specialitate. 

Daniela Jidovu, asistent medical: Ei sunt panicaţi, oamenii. Este normal. Nu sunt plăgi decât minore, nu foarte grave şi toţi sunt preluaţi de colegii mei. Totul o să fie bine.

Accidentul pare tras la indigo cu cel de la Piaţa Unirii din Capitală. În decembrie anul trecut, un autocar cu 47 de turişti din Grecia a izbit şi el limitatorul de înălţime inainte de intarea în pasaj. Arcada de 3,5 metri s-a transformat într-o ghilotină care a strivit partea din faţă a autocarului. Un bărbat şi-a pierdut viaţa şi alte 22 de persoane au fost rănite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. "Mamă, mamă". Cum s-a produs accidentul de autocar cu 40 de ucraineni din Năvodari. Impactul a fost atât de puternic încât plafonul a fost smuls