Antena Meniu Search
x

Video "Sună, mă, la salvare! S-a făcut varză". Autocar cu ucraineni, strivit de un limitator de înălţime, la Constanţa. Şoferul a încurcat drumul: 8 pasageri, răniţi

Desfăşurare de forţe seara trecută în Năvodari după ce a fost activat planul roșu de intervenție. Un autocar în care se aflau 40 de cetățeni ucraineni a lovit un limitator de înălțime chiar în faţa unui pod, pe care șoferul l-a observat prea târziu. 15 persoane au fost rănite. Opt dintre victime au fost transportate la Spitalul Județean Constanța pentru îngrijiri medicale. Atenţie, detalii şi imagini cu un puternic impact emoţional!

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 29.08.2023, 07:46

Sună, mă, la salvare!

Mamă, mamă, mamă!

Accidentul devastator s-a petrecut după ora 21:00. La impactul cu podul, partea superioară a autocarului a fost distrusă, iar călătorii au fost aruncaţi efectiv pe jos. Localnicii, care au auzit bubuitura puternică, au sărit imediat să ajute. Tot ei au fost cei care au sunat la 112: "Un autocar de ucraineni a intrat în podul ăla cu dungi. S-a făcut varză".

Daniela Jidovu, asistent medical: Am auzit, am văzut şi alarma. Stau la două case de aici, am venit ca să-i ajutăm că...aşa este omenesc. 

Pe acelaşi subiect

Anamaria Stoica, ISU Dobrogea: La ora 21.05 a fost activat planul roşu de intervenţie. La ora 22.46 a fost dezactivat.

8 ucraineni au fost transportaţi la spital

Aproximativ 50 de salvatori cu peste 20 de echipaje de intervenţie au ajuns imediat la locul accidentului.

Anamaria Stoica, ISU Dobrogea: Au găsit aproximativ 40 de pasageri. Au fost evaluate medical mai multe persoane, 15 dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale la faţa locului, ulterior 8 dintre ele au fost transportate la Spitalul Judeţean Constanţa.

Crina Kibedi, purt. de cuv. Spitalul Judeţean Constanţa: A fost activat planul alb. Au ajuns 8 pacienţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 65 de ani, toţi stabili hemodinamic, conştienţi şi cooperanţi.

Oamenii au tras o sperietură soră cu moartea

Din fericire, nimeni n-a fost grav rănit, însă au tras o sperietură soră cu moartea.

Daniela Jidovu, asistent medical: Ei sunt panicaţi, oamenii. Este normal. Nu sunt plăgi decât minore, nu foarte grave şi toţi sunt preluaţi de colegii mei. Totul o să fie bine.

Translator: Unii dormeau în autocar şi şoferul a încurcat drumul. Că GPS-ul l-a adus aici. Că aici nu e drumul spre Ucraina.

Translator: Şoferul, săracul, este în stres acum, în stare de şoc.

Şoferul ucrainean ar fi greşit drumul 

Se pare că șoferul ucrainean, care ar fi circulat cu viteză, spun martorii, ar fi greșit drumul și ar fi observat prea târziu limitatorul de înălțime. 

Cristina Niţă, reporter Observator: Indicatorul care arată limita admisă de înălţime se află la o distanţă de 50 de metri de locul accidentului şi, cel mai probabil, şoferul nu l-a observat.

Bărbatul a fost testat de polițiști cu etilotestul, iar rezultatul a fost negativ. Pasagerii din autocar au plecat spre Odessa cu alt vehicul. Incidentul pare tras la indigo cu cel petrecut în luna decembrie a anului trecut, în care un autocar cu 47 de turişti greci a intrat în limitatorul de înălțime amplasat la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală. Un bărbat şi-a pierdut viaţa şi alte 22 de persoane au fost rănite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Sună, mă, la salvare! S-a făcut varză". Autocar cu ucraineni, strivit de un limitator de înălţime, la Constanţa. Şoferul a încurcat drumul: 8 pasageri, răniţi