Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. O cursantă a încurcat pedalele şi a lovit în plin o tânără. La final, l-a certat pe instructor: "Alex, de ce te-ai dat jos?"

Accident ieşit din comun produs de eleva unei şcoli de şoferi, la Timişoara! Instructorul auto a ieşit din maşină, iar femeie s-a panicat şi a încurcat frâna cu accelaraţie. A intrat în plin într o femeie pe care a luat-o pe capotă câţiva metri. Din fericire, victima a scăpat doar cu sperietura şi câteva zgârieturi. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 21.02.2024, 19:19

Vezi și

Sunt scenele şocante petrecute pe o stradă din Timişoara. Imaginile au fost filmate cu o cameră de bord aflată pe maşina de şcoală, un autoturism Tesla. Instructorul auto coboară să ajute o şoferiţă să-şi mute autoturismul defect din drum. O lasă singură la volan pe cursanta de 42 de ani. Maşina porneşte iar viitoarea şoferiţă în loc să pună frână accelează.

O prinde pe femeia rămasă cu maşina în pană între cele două autoturisme, o ia pe capotă câţiva metri, dar ca prin minune victima reuşeştă să sară din mers şi să se salveze. În tot acest tmp, insitructorul îi strigă să apese frâna.

Cursanta: Ce am făcut? Alex, de ce te-ai dat jos?

Insturctorul, cercetat pentru vătămare corporală din culpă

Pe acelaşi subiect

Greşelile s-au ţinut lanţ. Instructorul auto şi-a lăsat eleva singură la volan. Nici maşina, cu cutie automată, nu a fost oprită sau asigurată. A treia greşală putea să-i fie fatală victimei: cursanta a încurcat pedala de frână cu cea de acceleraţie.

Instructorul auto are 35 de ani şi este unul din cei mai populari din oraş. Are un canal youtube unde oferă sfaturi de condus şi este urmărit de peste o sută de mii de oameni.

După accident, instructorul spune că e mai uşor să previi decât să repari o greşeală.

Instructor: Oricât de multă legislație veți cunoaște, acest lucru nu va schimba o tragedie la care puteți fi părtași sau vinovați.

Maşina pe care o foloseşte instructorul auto ca să-i înveţe pe cursanţi este neobişnuită pentru şcoala de şoferi: este electrică şi costă peste 30.000 de euro.

Iulia Pop, reporter Observator: Diferenţa dintre această maşină şi una obişnuită este dată de tehnologie. Într-un astfel de vehicul niciuna dintre comenzile pe care trebuie să le acţioneze cel care este la volan nu sunt mecanice, totul este electric sau electronic. Frâna de mână, de exemplu, se acţionează singură. Schimbătorul de viteze, deşi e mult spus, este doar o manetă, iar cele două pedale sunt specifice unui autoturims cu cutie automată. Cred că primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când urci într-o astfel de maşină este să înveţi comenzile ca să poţi să o stăpâneşti.

Insturctorul este cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă. Tânăra de 20 de ani luată pe capotă a avut noroc şi a suferit doar răni minore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. O cursantă a încurcat pedalele şi a lovit în plin o tânără. La final, l-a certat pe instructor: "Alex, de ce te-ai dat jos?"