Antena Meniu Search
x

Video Trucul pe care instructorii auto nu-l spun. Cum pot evita șoferii să apese pedala de accelerație în loc de frână

Accidentul bizar din Băile Herculane a născut o întreagă dezbatere pe internet. Imaginile în care un şofer intră cu maşina într-un restaurant sunt virale, aşa că nu e de mirare că au apărut şi tot felul de controverse. Mulţi se întreabă dacă şoferul a făcut-o intenţionat ori ar fi confundat pedala de frână cu cea de acceleraţie.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 19.02.2024, 18:00

Vezi și

Apasă involuntar pedala de acceleraţie, în loc de frână. Ar trebui, teoretic, să fie un principiu elementar, învăţat şi stăpânit de toţi viitorii şoferi. Chiar şi aşa, ca să facem puţină lumină, există un truc simplu, pe care poate nu toţi instructorii auto îl împărtăşesc. 

"Contează foarte mult poziția la volan, poziția corpului în scaun și poziția picioarelor în drepul pedalelor și mâinile pe volan. Cu piciorul stâng călcăm ambreiajul până în podea, piciorul să fie ușor flexat, iar călcâiul piciorului drept drept să fie înfipt pe podea, în prelungirea pedalei de frână. (...) Trebuie să ne gândim că avem reacții instinctive, când apar pericole calc pe pedala pe care o am în față, reacția este să ne apărăm, să ne ferim, dacă piciorule este în fața accelerației clar vom accelera", a explicat Sorin Bădică, trainer de conducere defensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri Auto » Trucul pe care instructorii auto nu-l spun. Cum pot evita șoferii să apese pedala de accelerație în loc de frână