Antena Meniu Search
x

Avertizare de ultimă oră dată de meteorologi! ANM prelungește codul galben de ninsori și vreme deosebit de rece

Specialiștii Agenției Naționale de Meteorologie (ANM) au actualizat prognoza meteo pentru următoarele ore.

Specialiștii Agenției Naționale de Meteorologie (ANM) au actualizat prognoza meteo pentru următoarele ore.

Update ora 11:30 - Directorul ANM, Gabriela Băncilă, a declarat, vineri, la Comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei, că ninsoarea va înceta spre seară în Capitală, iar stratul de zăpadă depus va ajunge, în unele zone, între 25 și 35 de centimetri.

"Municipiul București este, în continuare, sub cod portocaliu de ninsori până la ora 15.00, vântul urmând să bată cu până la 55 km/oră. Vizibilitatea în zona de periferie a orașului este diminuată. După-amiază, atât ninsorarea, cât și intensificările de vânt vor intra într-un proces de diminuare. Spre seară, ninsoare va înceta, iar rafalele de vânt se vor diminua. Spre seară, stratuil de zăpadă va ajunge, în unele zone, la 25-35 de centimetri", a precizat meteorologul ANM.

Astfel, potrivit unei noi atenționări nowcasting, ANM a prelungit codul galben de ninsori și vreme deosebit de rece de la ora 15.00 până la ora 20.00, pentru 13 județe din țară.

Pe acelaşi subiect
Cod galben de vreme deosebit de rece pentru jumătate de tara

Fenomenele vizate sunt ninsori, intensificări ale vântului, zăpadă spulberată, vreme deosebit de rece

Astfel, în jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare ca intensitate.

Vântul va mai avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h, temporar de peste 60 km/h în Bărăgan, viscolind și spulberând  zăpada și diminuând vizibilitatea. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte.

Vremea va fi în continuare deosebit de rece, iar intensificările vântului vor accentua senzația de frig.

În cursul nopții de vineri spre sâmbăta (23/24 martie) în estul și în sud-estul țării, vor mai fi intensificări ale vântului, cu 35...45 km/h, spulberând zăpada depusă.

Coduri portocaliu și galben de ninsori abundente până la ora 15.00

De asemenea, până la ora 15.00, este în vigoare un cod portocaliu de viscol și ninsori abundente în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei.

Cod portocaliu de ninsori si viscol pentru mai multe zone din tara

Fenomenele vizate sunt viscol, ninsori abundente și vizibilitate scăzută.

Astfel, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 50...60 km/h și temporar 65...70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și diminuând vizibilitatea.

Tot până la ora 15.00, este în vigoare un cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece pentru mai multe zone din țară.

În cea mai mare parte a Moldovei, în estul Olteniei și local în nordul Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă și să se depună strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind  și spulberând zăpada. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte, iar vântul va depăși 60…65 km/h, în special pe litoral.

Vremea se va menține deosebit de rece, iar intensificările vântului vor accentua senzația de frig.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Avertizare de ultimă oră dată de meteorologi! ANM prelungește codul galben de ninsori și vreme deosebit de rece