ANUNȚ de ultimă oră al Mitropoliei Ardealului în cazul Cristian Pomohaci: Ce se va întâmpla cu preotul-cântăreț

Publicat: 05.10.2017, 18:05.
Actualizat: 05.10.2017, 19:37

Cristian Pomohaci s-a prezentat, din nou, joi, la Sibiu, unde Mitropolia Ardealului a analizat apelul privind caterisirea lui.

Cristian Pomohaci s-a prezentat, din nou, joi, la Sibiu, unde Mitropolia Ardealului a analizat apelul privind caterisirea lui.

În urmă cu câteva minute, Pomohaci a părăsit cu mașina curtea bisericii, iar, potrivit unor surse, Mitropolia va anunța o decizie în acest caz, în termen de trei zile.

Pomohaci a fost audiat timp de șapte ore.

Citește și:

Apelul fostului preot Cristian Pomohaci la decizia de caterisire a fost discutat joi de Mitropolia Ardealului, la termenul precedent acesta cerând o amânare, în vederea studierii dosarului de fond.

Reprezentanţii Mitropoliei Ardealului au refuzat, în 19 septembrie, să facă declaraţii presei care a fost prezentă în faţa clădirii pentru recursul fostului preot Cristian Pomohaci şi au transmis, printr-un comunicat de presă, că acesta a cerut o amânare.

”Fostul preot s-a prezentat în faţa membrilor Consistoriului Mitropolitan, solicitând, în scris, acordarea unui nou termen de judecată în vederea studierii dosarului de apel. Luând act de solicitarea apelantului şi respectând dreptul la apărare al acestuia, Consistoriul Mitropolitan a acordat un nou termen de judecată, pentru ziua de 5 octombrie 2017”, se arata în comunicat.

Oficialii Mitropoliei Ardealului nu au precizat de ce şedinţa a durat două ore şi jumătate dacă s-a solicitat amânarea, nici ce a făcut Cristian Pomohaci în cele patru ore şi jumătate cât s-a aflat în sediul instituţiei.

La plecarea de la mitropolie, Pomohaci a fost aplaudat de aproximativ 150 de susţinători care au îmbrâncit şi chiar agresat jurnaliştii prezenţi în faţa clădirii.

În cazul în care va fi nemulţumit de soluţia dată de Mitropolie, fostul preot poate depune contestaţie la Patriarhie.

Preotul Cristian Pomohaci, care a fost caterisit în 28 iulie de către Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, a contestat decizia la Mitropolia Ardealului de care aparţine ierarhic parohia în care a slujit.

În 23 august, Mitropolia Ardealului a anunţat că apelul ”întruneşte condiţiile de admisibilitate”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.