Antena Meniu Search
x

Apa sterilă de la matenitatea Giuleşti, contaminată cu bacterii

Apa sterilă folosită la Maternitatea Giuleşti este contaminată cu bacterii, iar patru dintre angajaţi sunt purtători ai stafilococului auriu. Acestea sunt rezultatele anchetei făcute de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică.

de Redactia Observator

la 16.05.2019, 17:04

Vezi și

Apa sterilă folosită la Maternitatea Giuleşti este contaminată cu bacterii, iar patru dintre angajaţi sunt purtători ai stafilococului auriu. Acestea sunt rezultatele anchetei făcute de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică, după ce în urmă cu o săptămână patru bebeluşi au fost internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu cu infecţii respiratorii şi ale pielii, provocate chiar de stafilococul luat din maternitate.

Echipa formată din inspectori sanitari și medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epistemologică și Control Boli Transmisibile ai Direcția de Sănătate Pubică București au finalizat acțiunea de control la Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu" miercuri la orele 18.30.

Patru angajate ale maternităţii găsite cu stafilococ

Controlul a vizat respectarea normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate actului medical, a normelor tehnice privind curățenia, dezinfecția și sterilizarea, precum și a normelor tehnice privind gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale.

Controlul a fost realizat după ce, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu  au fost internați 5 copii născuți prin cezariană la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu", în perioada 25.03.2019-30.04.2019, cu posibile infecții stafilococice (MRSA), apărute după externarea lor din maternitate și internați ulterior în alte unități sanitare.

În cadrul verificării au fost prelevate un număr de 75 de probe de salubritate, 12 probe sterilitate, 18 probe de aeromicrofloră, 44 exudate nazale și 16 probe de apă sterile.

Conform unui raport preliminar, rezultatele au relevat 4 probe pozitive de la exudate în cazul unei moașe care lucra în Blocul Operator, 2 asistente de la salonul de nou-născuți și o infirmieră de la salon nou-născuți.

Echipa de control urmează să aplice sancţiuni contravenţionale

S-a depistat prezența  stafilococului coagulazo pozitiv în toate cele 4 cazuri.

Probele pozitive de la personalul medical au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru tipare.

De asemenea, 4 probe sterile de apă au fost depistate neconforme. În acest caz au fost luate probe noi pentru refacerea verificării

În cadrul raportului, echipa de control va aplica sancțiuni contravenționale personalului medical, dar și unității sanitare și vor dispune măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Apa sterilă de la matenitatea Giuleşti, contaminată cu bacterii