Antena Meniu Search
x

Video Aproape 300 kg de peşte braconat, descoperite de poliţiştii de frontieră. 29 de sturioni, eliberaţi în Dunăre

Sute de kilograme de peşte, pescuite în mod ilegal, au fost descoperite de poliţiştii de la Frontieră pe Dunăre, în ultima săptămână. Astfel, 29 de exemplare de sturion şi 278 de kilograme de peşte din diferite specii, precum crap şi scrumbie au fost redate mediului natural. Poliţiştii de la Frontieră Tulcea au întocmit 12 dosare penale în urma acţiunii de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în Delta Dunării.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 08.05.2023, 13:26

Vezi și

Garda de Coastă a transmis duminică, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii de frontieră, independent sau în cooperare cu lucrători din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au desfăşurat în perioada 1- 6 mai mai multe acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în Delta Dunării, descoperind astfel 278 kilograme de peşte, de diferite specii.

Sute de kilograme de peşte, pescuite ilegal

Astfel, o echipă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflată în zona Periteaşca, a observat sâmbătă, o ambarcaţiune cu două persoane care desfăşurau activităţi de pescuit comercial.

”Procedând la interceptarea ambarcaţiunii respective, în momentul în care poliţiştii s-au apropiat, cele două persoane au aruncat plasele într-o autoutilitară aflată la malul Mării Negre si au părăsit zona, fără a opri la semnalele poliţiştilor. În urma verificărilor au fost identificate persoanele în cauza şi au fost descoperite plase cu o captură de peste proaspăt din specia scrumbie şi 10 exemplare peste din specia păstrugă. Ulterior, pe traseul de deplasare a autoutilitarei mai sus menţionate au fost descoperite încă opt exemplare, peşte în stare vie din specia păstrugă, abandonate în doi saci de rafie”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Pe acelaşi subiect

Peştele a fost redat mediului natural, iar autoutilitara folosită, o ambarcaţiune cu motorul aferent şi patru plase de pescuit comercial au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, la sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au efectuat mai multe acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona de competenţă, Golful Musura, respectiv pe mare, în zona cuprinsă între localităţile Sulina şi Sf. Gheorghe.

„În urma misiunilor, au fost identificate mai multe unelte de pescuit de tip plase monofilament cu captură de peşte din speciile sturion si crap, acest tip de plase fiind interzise atât în ceea ce priveşte deţinerea, cât şi în ceea ce priveşte folosirea la pescuit. În urma activităţilor desfăşurate de către poliţiştii de frontieră au fost confiscate plase de tip monofilament în lungime totală de 1070 m, cantitatea de 39 de kilograme de peşte specia crap si cinci exemplare de sturion specia pastrugă cu dimensiuni cuprinse între 70-90 centimetri, exemplare care au fost redate mediului natural”, a menţionat sursa citată.

De asemenea, Garda de Coastă a mai precizat că au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor următoarele bunuri: 480 metri plase monofilament, 1811 metri plase pescuit comercial în valoare de 10.650 lei, 280 metri setcă în valoare de 1400 lei, şapte vintire în valoare de 1500 lei, trei ambarcaţiuni in valoare de 14.500 lei, trei motoare barcă în valoare de  29.000 lei, două autovehicule în valoare de 52.000 lei, un rezervor benzină in valoare de 300 lei.

În total, poliţiştii de frontieră au eliberat 29 de exemplare vii de sturion şi au întocmit 12 dosare penale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Evenimente » Aproape 300 kg de peşte braconat, descoperite de poliţiştii de frontieră. 29 de sturioni, eliberaţi în Dunăre