Aproape 65.000 de verificări efectuate de poliţişti pentru respectarea măsurilor de combatere a coronavirusului, în ultimele 24 de ore

De Redactia Observator.
Publicat: 19.03.2021, 12:25.
Actualizat: 19.03.2021, 12:30

Peste 7.200 de poliţişti, dar şi jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, ai Ministerului Sănătății, ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale, ai Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale au participat, în ultimele 24 de ore, la 794 de acţiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național.

Poliţiştii au dat amenzi de sute de mii de lei pentru nerespectarea măsurilor de combatere a coronavirusului

Poliţist avertizând un bătrân, la ieşirea din magazin, să poarte masca de protecţie în mod corespunzător

Hepta

S-au efectuat, în total, aproape 65.000 de verificări pentru respectarea măsurilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, fiind vizate persoane aflate în trafic, sediile unor instituţii publice, terase, sedii de birouri, mijloace de transport în comun, etc.

În urma verificărilor efectuate, pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru combaterea coronavirusului s-au aplicat 4.388 de amenzi în valoare totală de aproape 828.000 de lei.

Poliţiştii dau asigurări că verificările vor continua şi în perioada următoare

La finalul acţiunilor, reprezentanţii Poliţiei Române au ţinut să transmită un mesaj deosebit de important: "Polițiștii români se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice. Pentru siguranța tuturor, recomandăm oamenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19".

De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Române au dat asigurări că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.