Antena Meniu Search
x

Arafat, despre cazurile COVID din Capitală: Nu putem spune că situația este spre bine, dar nu mai avem creștere exponențială

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, duminică seară, referitor la rezultatele măsurilor luate în Bucureşti, că nu mai este acea creştere exponenţială a numărului de infectări cu SARS-COV-2, dar nici nu se poate vorbi despre o descreştere.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 23.11.2020, 09:31

Raed Arafat, fotografiat în curtea Prefecturii Sibiu
Raed Arafat, fotografiat în curtea Prefecturii Sibiu - Captură video
  • Raed Arafat susține că, în Capitală, nu mai este acea creştere exponenţială a numărului de infectări cu SARS-COV-2, dar nici nu se poate vorbi despre o descreştere.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

"Nu putem spune că situaţia este spre bine la acest moment, dar în acelaşi timp nu putem spune că este creşterea în modul în care a crescut acum două săptămâni, trei săptămâni", a spus e.

Arafat a fost întrebat, duminică seară, cum evaluează rezultatele măsurilor impuse în Capitală, potrivit News.ro.

"La acest moment putem să spunem că nu mai avem această creştere exponenţială care a fost, deci suntem undeva la un platou, nu pot să vorbesc de descreştere, dar suntem undeva la un platou, cu unele creştere, scăderi, deci nu putem spune că situaţia este spre bine la acest moment, dar în acelaşi timp nu putem spune că este creşterea în modul în care a crescut acum două săptămâni, trei săptămâni", a afirmat Arafat.

El a precizat că măsurile luate au început să aibă efect, dar durează 30 de zile să se vadă dacă ele au efectul scontat.

La raportarea pentru 24 de ore anunţată duminică, în Bucureşti erau înregistrate 1.222 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, incidenţa fiind de 6,13 la mie.

Mai multe localităţi din jurul Capitalei sunt în carantină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Arafat, despre cazurile COVID din Capitală: Nu putem spune că situația este spre bine, dar nu mai avem creștere exponențială