Antena Meniu Search
x

AREST la domiciliu pentru un MEDIC şi o asistentă din Maramureş! Ce ACUZAŢII li se aduc celor doi

Un medic și o asistentă medicală din Maramureș, membri ai unei comisii de expertizare a capacității de muncă, sunt cercetați în arest la domiciliu pentru luare de mită și fals intelectual, într-un dosar instrumentat de ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), potrivit Agerpres

Un medic și o asistentă medicală din Maramureș, membri ai unei comisii de expertizare a capacității de muncă, sunt cercetați în arest la domiciliu pentru luare de mită și fals intelectual, într-un dosar instrumentat de ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), potrivit Agerpres

Măsura arestului la domiciliu a fost dispusă de Tribunalul Maramureș, în urma unor percheziții efectuate, în zilele de 8 și 9 august, de ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Maramureș, împreună cu lucrători ai structurilor similare din Cluj, Satu Mare, Bistrița Năsăud și Sălaj, potrivit unui comunicat al DGA transmis, joi, AGERPRES.

Cele șapte descinderi au avut loc în Baia Mare și Sighetul Marmației, la două cabinete medicale și la locuințele deținute de suspecți, în baza ordonanțelor de delegare emise de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

"În dosarul penal înregistrat la unitatea de parchet (...), în baza unui proces verbal de sesizare din oficiu al SJA Maramureș, se efectuează acte de urmărire penală vizând săvârșirea de către M.M., medic primar expert al asigurărilor sociale și M.F., asistentă medicală, membri ai unei comisii de expertizare a capacității de muncă, a infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și fals intelectual. (...) În fapt, în zilele de 1.08 și 03.08.2017, în prezența inculpatei M.F., inculpatul M.M. a primit de la mai multe persoane diferite sume de bani în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră în atribuțiile de serviciu ale acestuia (58 de acte materiale)", se arată în comunicatul DGA.

Pe acelaşi subiect

Conform aceleiași surse, în urma cercetărilor s-a mai stabilit faptul în perioada 18-20 iulie și în zilele de 1 și 3 august, asistenta a primit de la 113 persoane persoane diferite sume de bani și alte foloase în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră în atribuțiile sale de serviciu.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate, au fost găsite și ridicate mai multe sume de bani (aproximativ 24.000 de lei, 2.200 euro și 100 lire sterline), registre de evidență medicală, telefoane mobile și alte bunuri.

Cei doi suspecți au fost inițial reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentați Tribunalului Maramureș cu propuneri de arestare preventivă, instanța dispunând măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Evenimente » AREST la domiciliu pentru un MEDIC şi o asistentă din Maramureş! Ce ACUZAŢII li se aduc celor doi