Antena Meniu Search
x

Cazul Becali in presa romana si internationala: "Extravagantul pastor de oi a fost arestat!"

Decizia condamnarii lui Gigi Becali la inchisoare a facut valva atat in tara cat si peste hotare. Jurnalistii s-au intrecut in imagini, in texte si in titluri care mai de care mai pompoase. Totul, pentru ca publicul sa "simta" prin ce trece patronul Stelei

Vezi și

"Adevarul" scrie: "Completul de cinci judecatori de la Curtea Suprema l-a condamnat pe Gigi Becali la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimburilor de terenuri dintre deputat si Ministerul Apararii Nationale. In acelasi dosar, Victor Babiuc, fostul ministru al Apararii, dar si generalul Dumitru Cioflina au fost condamnati la doi ani de inchisoare cu executare. Toti inculpatii au fost incarcerati, insa Becali este singurul care s-a predat."

Jurnalistii de la "Romania Libera" sunt de parere ca "Becali plateste, dupa 16 ani, pentru cel mai mare tun dat statului. Mai mult decat atat, acestia prezinta si motivele pentru care prima instanta l-a achitat pe latifundiarul din Pipera.

"Click" scrie, in editia online, despre "tragedia din familia Becali', prezentand imagini cu Mihai Stoica si Cristi Borcea, cei doi apropiati ai patronului Stelei, care au tinut sa-i fie alaturi.

Subiectul este tratat pe larg si de "gandul.info", care precizeaza ca "Gigi Becali are de gand sa-i ceara presedintelui Traian Basescu gratierea pedepsei de trei ani de inchisoare la care a fost condamnat. "Prima data m-am gandit sa-i cer lui Basescu gratierea. Nu-mi cad galoanele daca o cer", a afirmat Becali, in declaratia data imediat dupa sentinta. El a anuntat ca va ataca sentinta la CEDO, sustinand, totodata, ca "se simte tradat de statul roman".

"Libertatea", in schimb, prezinta filmul evenimentelor, dar nu ezita sa se intrebe daca presedintele va interveni in acest caz. "Base, il vei gratia pe Gigi Becali?", titreaza editia online.

Si presa straina a dezbatut cazul Becali. Astfel, Reuters ii face un potret dupa condamnare: "Extravagantul fost pastor de oi, care i-a infuriat pe aparatorii drepturilor omului cu opozitia sa fata de drepturile minoritatilor, a fost ales deputat din partea aliantei de la putere, in decembrie si a facut parte din comisia juridica. El a demisionat din alianta, dar a ramas in Parlament ca independent".

Ziaristii de la "The Independent" sunt mult mai duri cu patronul Stelei: ,,S-a spus ca e misogin, homofob si rasist. A stat la Bruxelles ca membru al Parlamentului European, acum este membru al Parlamentului roman si, recent, a primit si o pedeapsa de trei ani de inchisoare."

Nici France Presse nu a ratat subiectul. ,,Patronul clubului de fotbal Steaua Bucuresti a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru un schimb ilegal de terenuri", subliniaza francezii.

Italienii de la Datasport se raporteaza si la rudele lui Becali: "Becali, varul celebrilor procuratori cu acelasi nume Victor si Giovanni, este faimos in patrie pentru puterea si extravaganta sa".

In plus, spaniolii de la Golpe Directo ofera amanunte picante: "A cerut sa se picteze un tablou care-l reprezenta ca pe Iisus din "Cina cea de Taina" a lui Leonardo da Vinci, inconjurat de fotbalisti si de antrenor", scriu jurnalistii publicatiei.

Iar Chicago Tribune are poate unul dintre cele mai acide comentarii: "Becali este un flamboaiant fost cioban, devenit celebru pentru discursul sau vehement si prin actiunile caritabile. A castigat un loc in Parlamentul Romaniei candidind din partea USL, fapt care a atras imediat critici din partea partidelor de dreapta. Becali s-a facut remarcat si din cauza atitudinii sale necenzurate in privinta homosexualilor si a minoritatilor sexuale. Este neclar daca isi va pierde postul de parlamentar dupa aceasta condamnare".

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cazul Becali in presa romana si internationala: "Extravagantul pastor de oi a fost arestat!"