Antena Meniu Search
x

Video "Asculta tot ce i se spunea, era cuminte". Pentru Cătălin, parașutistul de 21 de ani care s-a prăbușit, doar cerul a fost limita. Acum luptă pentru viața lui de pe patul de spital

Tânărul care s-a prăbuşit de la un kilometru înălţime, cu paraşuta încurcată, luptă pentru viaţa lui. Prietenii au donat sânge.

de Sorin Tanţoş

la 25.05.2022, 20:07

Vezi și

Cerul a fost limita pentru Cătălin Negrea. Tânărul în vârstă de 21 de ani visa să obţină licenţa de paraşutist şi se pregătea la Aeroclubul din Târgu-Mureş. Aceasta era a 17-a săritură. La 1200 de metri deasupra pământului, paraşuta principală şi cea de rezervă s-au încurcat între ele şi s-au deschis doar parţial. Tânărul a căzut în gol. Medicii au decis să-i inducă starea de comă cu medicamente.

A căzut în gol de la mare înălțime

Szederjesi Janos, seful Secției ATI - Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș: Starea pacientului momentan este critică, internat pe secţia de Terapie Intensivă, este pe suport vital al funcţiilor.

Mobilizaţi de nenororicre, peste 100 de prieteni au venit la prima oră la centrul de transfuzii din oraş. Sângele donat de ei îl va ajuta pe el, dar şi alţi pacienţi.

Pe acelaşi subiect

Donator: Ne pare rău, dar să sperăm că are şanse la viaţă.

Psiholog Marinela Lazăr, Centrul de transfuzii Târgu Mureș: Sânge din toate grupele, sigur că sunt mai mult apreciate sângele din grupele cu RH negativ.

Cătălin a făcut handbal de mic. A fost declarat cel mai bun pivot din ţară, la juniori, dar a renunţat să mai joace, ca să se ocupe de studii. A urmat facultatea de ştiinţe economice la Cluj. Adrenalina i-a rămas în sânge.

Prieteni: Era foarte pasionat de sport, îi plăcea să călătorească foarte mult, era plin de viaţă, fericit, cu glumele la el.

- Ştiam că vrea şi că-i place, dar nu mă aşteptam să se întâmple una ca asta.

Fost antrenor: Mi-aş fi dorit ca toţi copiii cu care eu lucrez să fie ca el, vă spun sincer, fără nicio exagerare, asculta tot ce i se spunea, încercat 110% să realizeze ceea ce i se spunea, era cuminte.

Inspectorii Autorității de Investigație și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile urmează să stabilească cine a fost de vină pentru accident. Iau în calcul ca paraşuta să fi avut probleme sau să nu fi fost împachetată corect.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » "Asculta tot ce i se spunea, era cuminte". Pentru Cătălin, parașutistul de 21 de ani care s-a prăbușit, doar cerul a fost limita. Acum luptă pentru viața lui de pe patul de spital