Antena Meniu Search
x

Video Ioan era la al 17-lea zbor, care trebuia să îl aducă mai aproape de obţinerea licenţei. Ceva nu a mers cum trebuie, iar saltul a fost la un pas să îi fie fatal

Un băiat de 21 de ani a supraviețuit miraculos, după ce s-a prăbușit de la mai bine de un kilometru înălțime. Făcea un curs de parașutism la aeroclubul din Târgu Mureș şi niciuna dintre cele două parașute nu i s-a deschis. A ajuns în comă la spital şi va fi operat. Medicii sunt, însă, rezervați în ce privește starea sa. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 24.05.2022, 23:08

Vezi și

Târgu Mureș, ora 12. Un tânăr de numai 21 de ani se prăbușește de la aproape 1200 de metri înălțime, în zona aeroclubului. La scurt timp după primul apel la 112, medicii îl găsesc în stare gravă pe băiat.

Salatul a fost la un pas să îi fie fatal

Radu Arhip, medic UPU SMURD: Este ventilat mecanic...Se află într-o comă indusă medicamentos. 

A fost internat la Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, acolo unde ar urma să fie operat. Medicii sunt însă rezervați în ce privește starea băiatului. Are lovituri puternice la cap și la coloană. 

Pe acelaşi subiect

Martor: Am auzit că nu s-a deschis parașuta...

O ipoteză pe care o confirmă și reprezentanții aeroclubului unde acesta făcea cursuri. Se pare că atât parașuta principală, cât și cea de rezervă s-ar fi deschis parțial, asta pentru că s-ar fi încurcat între ele.

A suferit un accident ca urmare a deschiderii defectuoase a paraşutei principale, luând contact dur cu solul, paraşuta principală şi cea de rezervă fiind încurcate şi deschise parţial. Sursa: Aeroclubul României

Ioan N. se afla la al 17-lea salt din cadrul cursului. Voia să își obțină licența de parașutist şi nu ar mai fi avut probleme până în prezent. Imediat după incident, anchetatorii au venit la sediul aeroclubului și au stat de vorbă cu instructorii băiatului și cu ceilalţi cursanţi.

Alexandra Petrovici, Poliția Mureș: Se efectuează verificări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului.

Polițiștii de la Transporturi Aeriene din Mureș au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar instructorii de paraşutism sunt cercetaţi pentru a vedea dacă şi-au îndeplinit îndatoririle de serviciu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ioan era la al 17-lea zbor, care trebuia să îl aducă mai aproape de obţinerea licenţei. Ceva nu a mers cum trebuie, iar saltul a fost la un pas să îi fie fatal