Antena Meniu Search
x

Video Asistentă medicală, în lacrimi la rând la Sfânta Parascheva: ”Doar credința în Dumnezeu ne mai poate salva”

O asistentă medicală s-a numărat printre miile de pelerini care s-au așezat, joi, la rând pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Parascheva din Iași. Cu ochii în lacrimi, asistenta medicală spune că doar credința în Dumnezeu ne mai poate salva în acest moment al pandemiei de Covid.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.10.2021, 14:20

Vezi și

”Ne bucurăm că am reuşit şi am ajuns la Sfânta, ne-am dorit foarte mult, mai ales în anul acesta de pandemie, Sfânta ne-a făcut parte să ajungem aici, să ne rugăm pentru tot poporul român şi pentru toţi bolnavii. Sunt cadru medical și stiu ce înseamnă bolnavii care sunt in spitale. Asistent medical sunt, da. Eu cred că Dumnezeu ne va scăpa, numai cu credinţă scăpăm, eu aşa cred”, a spus asistenta, reporterului Observator Clara Mihociu.

Câteva mii de persoane asistă, joi, la Sfânta Liturghie săvârşită de Hramul Sfintei Parascheva la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, în timp ce peste cinci mii de pelerini stau la rând pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei. Mulţi dintre participanţi nu poartă mască de protecţie şi nici nu păstrează distanţa.

Ceremonia religioasă se desfăşoară în condiţii speciale din cauza restricţiilor impuse de pandemia Covid-19. Pe pietonalul din faţa scenei unde are loc Sfânta Liturghie au fost amplasate sute de scaune, în timp ce în zona Catedralei au fost montate ecrane uriaşe pe care credincioşii pot urmări evenimentul. Pe de altă parte, continuă pelerinajul la racla Sfintei Cuvioasei Parascheva, aşezată în curtea catedralei ieşene.

În cursul dimineţii de joi rândul pelerinilor a atins peste un kilometru, peste 5.000 de credincioşi aşteptând să se închine la raclă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Asistentă medicală, în lacrimi la rând la Sfânta Parascheva: ”Doar credința în Dumnezeu ne mai poate salva”