Antena Meniu Search
x

Coadă de peste un kilometru la Sf. Parascheva. 5.000 de oameni, la rând pentru a săruta racla cu moaște. Nu toți respectă regulile. VIDEO

Peste 5.000 de oameni aşteaptă la rând să se închine la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Mulţi dintre ei nu poartă mască şi nu păstrează distanţa, potrivit news.ro.

De Redactia Observator la 14.10.2021, 12:38

Câteva mii de persoane asistă, joi, la Sfânta Liturghie săvârşită de Hramul Sfintei Parascheva la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, în timp ce peste cinci mii de pelerini stau la rând pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei. Mulţi dintre participanţi nu poartă mască de protecţie şi nici nu păstrează distanţa, potrivit news.ro.

Slujba cu ocazia Hramului Sfintei Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi se desfăşoară pe pietonalul Ştefan cel Mare, în dreptul Catedralei Mitropolitane, şi este oficiată de un sobor de 18 preoţi, în frunte cu ÎPS Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

La slujba de la Iaşi participă printre alţii IPS Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului şi IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Din Republica Moldova sunt prezenţi PS Antonie, Episcop de Bălţi şi PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud. 

Rândul pelerinilor a atins peste un kilometru

Pe acelaşi subiect

Ceremonia religioasă se desfăşoară în condiţii speciale din cauza restricţiilor impuse de pandemia Covid-19.  Pe pietonalul din faţa scenei unde are loc Sfânta Liturghie au fost amplasate sute de scaune, în timp ce în zona Catedralei au fost montate ecrane uriaşe pe care credincioşii pot urmări evenimentul.  Pe de altă parte, continuă pelerinajul la racla Sfintei Cuvioasei Parascheva, aşezată în curtea catedralei ieşene. În cursul dimineţii de joi rândul pelerinilor a atins peste un kilometru, peste 5.000 de credincioşi aşteptând să se închine la raclă. 

Mulţi dintre cei care stau la rând nu poartă mască şi nu sunt respectate condiţiile de distanţare.  Pelerinajul de la Iaşi a început la sfârşitul săptămânii trecute, moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva urmând a fi reintroduse în Catedrala Mitropolitană vineri, 15 octombrie. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Coadă de peste un kilometru la Sf. Parascheva. 5.000 de oameni, la rând pentru a săruta racla cu moaște. Nu toți respectă regulile. VIDEO