Antena Meniu Search
x

Anchetă după incendiul de lângă gara Breaza. O scânteie la saboţii trenului cu tone de nitraţi ar fi putut provoca o tragedie uriaşă!

70 de pompieri din patru judeţe şi-au riscat viaţa ca să lichideze un incendiu care a izbucnit în vagonul unui marfar încărcat cu tone de nitrat de amoniu.

Vezi și

70 de pompieri din patru judeţe şi-au riscat viaţa ca să lichideze un incendiu care a izbucnit în vagonul unui marfar încărcat cu tone de nitrat de amoniu. Mai exact este vorba de două mii de tone, o cantitate de 100 de ori mai mult decât era în camionul care a explodat la Mihăileşti în 2004 şi a ucis 18 oameni. Trei ore au muncit pompierii care au răcit cu apă containerul. Localnicii au fost evacuaţi pe o rază de un kilometru.

Au fost clipe de coşmar pentru oamenii care habar nu aveau ce anume i-a scos din case. Dar intervenţia a fost una contra cronometru. Pe o rază de un kilometru, toată lumea este evacuată.

Oamenii sunt duşi cu ambulanţele şi cu autocarul la sala de sport din Breaza. Nu toţi realizează însă dimensiunea pericolului. Şi părăsesc cu greu zona în care din clipă în clipă s-ar putea declanşa o catastrofă.

70 de pompieri din patru judeţe răcesc garnitura de tren. Un tren CFR Marfă care transporta 2000 de tone de nitrat de amoniu către Ploieşti Triaj, o cantitate de 100 de ori mai mare decât cea de la Mihăileşti. 18 oameni şi-au pierdut viaţa, în primăvara anului 2004, după ce un camion încărcat cu aceeaşi substanţă a explodat. De data asta, însă, mecanicul a văzut cum dintr-un vagon iese fum. Au întrerupt imediat energia electrică.

Acum este anchetă. O primă ipoteză este că scânteia a pornit de la saboţii trenului. Şi reprezentanţii Inspectoratului de Muncă vor să afle dacă au fost încălcate normele de securitate ale muncii.

Din cauza incidentului,15  trenuri de călători au rămas cu orele blocate în gări şi au ajuns la destinaţie cu sute de minute întârziere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Anchetă după incendiul de lângă gara Breaza. O scânteie la saboţii trenului cu tone de nitraţi ar fi putut provoca o tragedie uriaşă!