Antena Meniu Search
x

ALERTĂ LA BREAZA! Locuitorii au fost EVACUAŢI, după un incendiu la un tren plin cu NITRAT DE AMONIU. 20 de trenuri au fost oprite în alte gări

Starea de alertă a fost declaşată în gara Breaza Nord, în urma informaţiei că dintr-un vagon încărcat cu nitrat de amoniu iese fum.

Starea de alertă a fost declaşată în gara Breaza Nord, în urma informaţiei că dintr-un vagon încărcat cu nitrat de amoniu iese fum. O amplă operaţiune a fost declanşată pentru a elimina pericolul de explozie, care era uriaş: trenul marfar avea 25 de vagoane cu nitrat de amoniu. Populaţia pe o rază de 800 de metri a fost evacuată.

UPDATE 23:00 - ISU Prahova a anunțat, în această seară, care este cauza izbucnirii incendiului la un vagon al unui tren care transporta mii de saci de azotat de amoniu.

La un pas de CATASTROFĂ! Motivul halucinant pentru care A LUAT FOC un tren cu 25 de vagoane pline cu MII DE SACI CU AZOTAT

UPDATE 22:30 - Trenul de marfă a garat în Comarnic. Se va da drumu la circulatie și pe firul II.

Pe acelaşi subiect

UPDATE 22:15 - La ora 21.58, s-a repus sub tensiune linia de contact. Trenurile de călători vor circula pe firul I, iar pe firul II își va relua circulatia și trenul de marfă care va fi oprit in statia Comarnic.

UPDATE 21:40 - În jur de 150 de persoane au fost evacuate din locuințe, în urma incidentului din gara Breaza. 

UPDATE 21:30 - Ministrul Transporturilor a dispus o Comisie de cercetare care va analiza cauzele producerii acestui incident și va propune măsuri severe pentru ca asemenea evenimente să nu se mai repete, potrivit unui comunicat de presă.

"In jurul orei 16.50 s-au semnalat scurgeri de conținut dintr-un vagon al unui tren de marfă. Trenul transporta azot de la Tg Mureș la Ploiești Triaj. Trenul a fost oprit între stațiile Comarnic și Câmpina pentru intervenția ISU și a reprezentanților firmei pentru care se efectua transportul. Din motive de siguranță, traficul feroviar a fost oprit și s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pe tot intervalul feroviar Câmpina - Comarnic. 15 trenuri de călători sunt oprite la ora 20.00 în gările de pe Valea Prahovei - Comarnic, Câmpina, Valea Largă, Sinaia, Azuga, Buda, Floresti Prahova, Bușteni - din cauza evenimentului feroviar din zona Haltei Breaza.

Începând cu ora 17.15, la nivelul Ministerului Transporturilor s-a instituit o Celulă de criză pentru gestionarea cât mai eficientă a situației legate de incidentul feroviar din zona Haltei Breaza. Coordonarea Celulei de criză este asigurată de Secretarul de Stat, Ninel Cercel. Din această structură mai fac parte: Secretarul de Stat pe domeniul rutier Florin Biban și directorii generali ai Companiilor Feroviare - CFR Infrastructură, CFR Călători, CFR Marfă și AGIFER. La fața locului sunt mobilizați reprezentanții serviciilor de siguranță a circulației de la toate companiile implicate.

După finalizarea operațiunilor din zona Haltei Breaza, Ministrul Transporturilor a dispus o Comisie de cercetare care va analiza cauzele producerii acestui incident și va propune măsuri severe pentru ca asemenea evenimente să nu se mai repete", se arată în comunicatul citat.

UPDATE 20.00: Potrivit coordonatorilor operaţiunii, incendiul a fost stins. Echipajele de intervenţie rămân în zonă pentru a se asigura că pericolul a fost îndepărtat.

UPDATE 19:20 - Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat că situaţia de la Breaza este sub control și că populaţia a fost evacuată preventiv pe o rază de 800 de metri.

"Situaţia la acest moment este sub control. La Ministerul de Interne a fost constituită o celulă de criză, iar la faţa locului operaţiunile sunt coordonate de inspectorul şef al ISU şi de prefectul judeţului Prahova", a spus Arafat.

La rândul său, prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, a spus că până la această oră a fost evacuată populaţia pe o rază de 500 de metri, fiind vorba de câteva zeci de persoane care sunt duse cu microbuzele la o sală de sport din localitate.

"Situaţia este sub control acum, nu mai iese fum, nu este flacără deschisă. La venirea noastră ieşea fum. Acum nu sunt probleme deosebite, sperăm să terminăm acţiunea în câteva ore, astfel încât populaţia să se poată întoarce în locuinţe", a spus prefectul.

UPDATE 18:59: 55 de pompieri sunt implicaţi în acţiunea de la Breaza. De asemenea sunt acolo 6 maşini de jandarmi care au evacuat din zonă 42 de persoane.

UPDATE 18:47: Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a spus că la această oră patru trenuri aflate în circulaţie la momentul închiderii traficului feroviar sunt oprite în gările Comarnic, Valea Largă şi Câmpina. Dintre acestea, trei erau cu destinaţia Bucureşti.

Ea a precizat că garnitura care transporta azotat de amoniu aparţine CFR Marfă, este formată din 26 de vagoane şi plecase de la Târgu Mureş, cu destinaţia Ploieşti Triaj.

UPDATE 18:42: Conform unei fişe cu date de scuritate privind azotatul de amoniu realizată de Combinatul Azomureş, îngrăşământul în sine nu este combustibil, dar poate întreţine combustia chiar şi în absenţa aerului.

(GALERIE FOTO) ALERTĂ LA BREAZA! Locuitorii sunt EVACUAŢI, e pericol de explozie! Unul dintre cele 25 de vagoane ale unui tren plin cu NITRAT DE AMONIU fumegă în gară

La cca.170°C se topeşte, descompunându-se relativ lent în amoniac şi acid azotic.

"La peste 200 °C descompunerea este rapidă şi dacă nu se iau măsuri imediate de răcire prin stropire cu o cantitate maxim posibilă de apă (inundare efectivă), reacţia de descompunere poate deveni o reacţie în lanţ, produşii de descompunere (oxizii de azot) catalizând reacţia care se poate transforma în orice clipă în explozie. Îngrăşământul poate să se aprindă şi să ardă la temperaturi mari (peste 400 °C) cu descompunere simultană în oxizi de azot, descompunere care se poate transforma în explozie în cazul contaminării cu materiale incompatibile precum combustibili (benzină, motorină), lubrifianţi (vaseline, uleiuri), pulberi metalice şi alte materiale", se arată în fişa Azomureş.

UPDATE 18:25: CFR anunţă că sunt scurgeri din vagon. ISU a evacuat deja peste 30 de persoane din zonă. Pericolul în acest moment e dat de faptul că toate cele 25 de vagoane sunt încărcate cu nitrat.

UPDATE 18:10: Autorităţile au decis să evacueze locuitorii pe o rază de un km în jurul gării Breaza nord, fiind pericol de explozie.

2 trenuri de calatori - 15934 si 14038 - stationeaza temporar in gara Comarnic.

Alertă maximă la Breaza, unde un vagon de tren încărcat cu nitrat de amoniu fumegă în gară. Trei autospeciale de la Pompieri, una de descarcerare şi un echipaj SMURD sunt la faţa locului.

S-au luat măsurile specifice de asigurare a zonei şi se intervine pentru răcire la baza vagonului.

Circulaţia feroviară între Bucureşti şi Braşov a fost blocată complet, după ce linia de alimentare electrică a fost scoasă din funcţiune. Trenul e compus din 25 de vagoane şi fumegă unul dintre ele, în zona de mijloc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ALERTĂ LA BREAZA! Locuitorii au fost EVACUAŢI, după un incendiu la un tren plin cu NITRAT DE AMONIU. 20 de trenuri au fost oprite în alte gări