Antena Meniu Search
x

Video Au transformat kilometrii parcurşi în bani, pentru pacienții cu boli incurabile

Au pedalat pe un traseu la alegere și au ajutat, cu fiecare kilometru parcurs, bolnavii incurabili. Cursa caritabilă a fost adaptată condițiilor sanitare speciale, iar fiecare leu strâns va fi folosit pentru programele de kinetoterapie necesare pacienților pe care boala ajunge să îi țintuiască la pat sau într-un scaun cu rotile. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 17.05.2021, 09:08

Vezi și

Gabriela Miu are 66 de ani și este unul din pacienții Fundației. A aflat despre boală acum 21 de ani și a devenit pacienta centrului de îngrijiri paliative cu 14 ani în urmă. Boala i-a răpit un fiu, dar toate suferințele nu i-au afectat voința de a-și ajuta semenii.

Gabriela Miu, pacientă: Au fost și zile bune, când am putut să fac voluntariat. 

Anul trecut însă a ajuns din nou pacient, la acelaşi centru. 

Gabriela Miu, pacientă: Anul trecut, în luna octombrie, am făcut un accident vascular şi am paralizat. Cand am venit aici nu puteam sa misc nimic eram paralizata. Fetele s-au chinuit cu mine cam o luna de zile, dar multumesc lui Dumnezeu ca in tot ceea ce fac ele azi pun suflet şi sunt cum sunt.

Pe acelaşi subiect

Cursa s-a desfășurat sâmbătă și duminică. Participanții au putut alege maximum două din cele trei lungimi de traseu - 10, 20 și 40 de kilometri.

Au donat prin pedalat

N-a contat viteza sau locul prin care au pedalat, ci numai numărul de kilometri - monitorizat cu ajutorul unei aplicații pe telefon. La sfârșit, fiecare raport de cursă a fost făcut public, pe profilul Facebook al fiecărui participant şi pus la socoteala totală a kilometrilor.

Alina Burlă, organizator: Sponsorii curselor noastre asigura un euro pe km pentru cursele pe care noi le-am facut, asta pe langa fondurile stranse din comunitate.

Peste patru mii de persoane au pedalat, în weekend, pentru a transforma kilometrii parcurşi în bani pentru pacienții cu boli incurabile. S-au strâns 173 de mii de lei. Fundația îngrijește anual aproximativ cinci mii de pacienți, la domiciliu sau în centre din București și Brașov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Au transformat kilometrii parcurşi în bani, pentru pacienții cu boli incurabile