Antena Meniu Search
x

Foto O tânără mamă, care şi-a petrecut viața ajutând bolnavii de cancer, a fost răpusă de boala necruţătoare, în Australia

Un tată își va crește fiicele singur, după ce mama lor, care lucra ca specialist în tratarea cancerului, a pierdut o luptă de cinci ani cu boala care s-a răspândit de la plămâni la creier și la sistemul nervos central.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 14.05.2021, 19:02

O tânără mamă, care şi-a petrecut viața ajutând bolnavii de cancer, a fost răpusă de boala necruţătoare, în Australia
O tânără mamă, care şi-a petrecut viața ajutând bolnavii de cancer, a fost răpusă de boala necruţătoare, în Australia - Facebook

Când Sharlyn Kang, din oraşul Wollongong, Australia, a început să aibă dureri de cap și o tuse urâtă, în anul 2016, a fost îndemnată să facă un RMN. Familiei i s-a frânt inima când aceasta a fost diagnosticată cu cancer la plămâni în stadiul patru.

Cum era medic oncolog, ea știa că boala înseamnă o sentință la moarte, dar s-a avântat în lupta împotriva bolii pentru a câștiga mai mult timp cu soțul ei Adrian Waters, dar și alături de copiii lor, Ava, în vârstă de șapte ani, și Anara, în vârstă de cinci ani.

Pe 28 aprilie, la doar câteva zile de la cea de-a 40-a aniversare, dr. Kang a murit în spital, cu dragostea vieții sale, dar și cu fiica ei cea mai mare alături. Domnul Waters a declarat că soția sa ''curajoasă'' a continuat să profeseze în cercetarea cancerului pe tot parcursul luptei ei istovitoare cu boala, care a lăsat-o în cele din urmă paralizată.

Tânăra mamă a luptat până la final şi pentru alţi bolnavi de cancer

Pe acelaşi subiect

Când nu era supusă unei intervenții chirurgicale pe creier pentru a elimina metastazele sau făcea radioterapie, chimioterapie, imunoterapie, intervenții chirurgicale la spate și operații de îndepărtare a plămânilor, dr. Kang îmbunătățea protocoalele standardizate pentru cancerul de colon. Dar a trebuit să se oprească din muncă odată ce cancerul s-a răspândit în sistemul ei nervos central și a lăsat-o paraplegică.

Domnul Waters a devenit îngrijitorul 24 de ore din 24 și nu a avut de ales decât să se așeze și să privească cum starea de sănătate a femeii se deteriorează - lucru pe care l-a descris ca fiind cel mai greu moment pe care l-a întâmpinat vreodată.

Soțul devotat și Ava au petrecut săptămânile de dinaintea sfârşitului dormind lângă patul ei, în spital. Tatăl și fiica au avut ocazia să-și ia rămas bun. Domnul Waters a spus că soția lui i-a dat sens vieţii și că a fost ''cel mai frumos lucru care i s-a întâmplat vreodată''. Acum el se confruntă cu sarcina descurajantă de a-și crește singur fetele.

''Pe lângă faptul că a fost un mare clinician, Shar a fost o soție minunată care și-a găsit timpul în viața ei aglomerată pentru a-mi oferi două fiice care mă ajută să trec prin tragedia nespusă a morții ei. Nu știu unde aș fi fără fetele mele Ava și Anara, dar ar fi un loc mai întunecat ca cel în care mă aflu acum'', a spus el.

El a explicat, de asemenea, că știa că vrea să se căsătorească cu ea deja de la a treia întâlnire, în urmă cu zece ani. Domnul Waters a organizat o campanie de strângere de fonduri pentru a continua activitatea începută de dr. Kang. Toți banii donați vor fi direcționați către cercetarea cancerului, pentru studiile dedicate drogurilor, precum și pentru extinderea echipelor de radioterapie din Australia, potrivit Daily Mail

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O tânără mamă, care şi-a petrecut viața ajutând bolnavii de cancer, a fost răpusă de boala necruţătoare, în Australia