Antena Meniu Search
x

Video "Avantajul oxigenului", cartea care te învață cum să respiri, ca să nu te îmbolnăvești. E ultima zi de Bookfest

E ultima zi de Bookfest, iar editurile vă aşteaptă cu titluri dintre cele mai diverse. Printre ele, şi volumul "Avantajul oxigenului", de Patrick McKeown, expert internațional de top în respirație și somn. Cartea ne explică cum să respirăm corect astfel încât să ne oxigenăm sângele şi să fim mai sănătoşi, ba chiar să împiedicăm apariţia unor boli. 

de Redactia Observator

la 28.05.2023, 09:50

Vezi și

Traducerea în limba română a cărţii a fost făcută chiar de un medic. 

Dr. Ela Bănică, medic ortodont, specialist în ortopedie dentofacială: În activitatea mea si in practica mea de zi cu zi am constatat că una dintre principalele cauze de la care apar probleme este o respiraţie disfuncţională sau o respiraţie incorectă. Respiratia este extrem de importantă pentru copii, in ceea ce inseamna efectele ei asupra performantelor scolare.Un copil care respiră corect are performantele scolare imbunatatite. Modul in care respirăm inseamna in fapt ce cantitate de oxigen avem in sange, extrem de important pentru fiecare celulă, fiecare sistem cardiovascular, endocrin, nervos, ne influentează viaţa de zi cu zi, ne influentează calitatea somnului.

Cu atât mai importantă este respiraţia pentru sportivii care depun zilnic un efort fizic suplimentar faţă de oamenii obişnuiţi. 

Loredana Dinu, campioană scrimă - aur la Olimpiada din Rio de Janeiro: Scrima, sportul pe care eu l-am practicat aproape 20 de ani, este si un sport al trăirilor foarte intense, al emotiilor. Atunci cand intri pe plansa ca un sah in miscare nu stii ce se va intampla. Tu ai in minte un plan dar s-ar putea ca adversarul sa te surprinda si sa te supuna unui efort mult mai mare si atunci bineinteles ca respiratia este prima care te poate ajuta. 

Pe acelaşi subiect

O respiraţie corectă poate rezolva şi alte probleme de sănătate.

Dr. Ruxandra Negoi, medic cardiolog, asistent universitar UMF Carol Davila: Programele acestea de reeducare a respiratiei sunt individualizate in carte foarte frumos. În funcţie de patologia pacientului, de antrenamentul la efort şi de varsta pacientului. Ameliorează patologii cardiace respiratorii, ajuta la scaderea in greutate, ofera un somn de calitate pacientilor.

Bookfest îşi închide porţile în această seară

În acelaşi timp, Bookfest a fost atât un prilej pentru scriitori să-şi întâlnească cititorii, cât şi o ocazie pentru aceştia din urmă să descopere ultimele noutăţi. 

Eugenia Crainic, autor: Am debutat in literatura cu literatura politista si am iesit astazi cu o carte de proza scurta care se numeste "oameni care m-au trăit". Este o bucurie sa fiu aici, e lume buna interesata si observ din ce in ce mai mult ca toti cei care au venit in acesttarg incep sa fie interesaţi de literatura romaneasca, cauta autorii romani. Incep să descopere ca in romania se scrie si se scrie bine.

Salonul internaţional de carte Bookfest îşi închide porţile în această seară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "Avantajul oxigenului", cartea care te învață cum să respiri, ca să nu te îmbolnăvești. E ultima zi de Bookfest