Antena Meniu Search
x

Video Aventură pe cărări de munte în Ţara Dornelor. Turiştii pot opta pentru călărit sau plimbare cu trăsura

Peisaje spectaculoase și o aventură pe cărări de munte. De asta pot avea parte turistii care ajung în Bucovina și sunt dornici să petreacă o zi în natură. Turiştii pot alege drumeţiile călare, prin Țara Dornelor, pe cai de rasă. Cei care nu au curajul să călărească, pot să-i admire din trăsură.

de Angela Bertea

la 27.06.2022, 08:22

Vezi și

Suntem în Dorna Arini, într-un peisaj de poveste, iar timpul petrecut e unul de calitate. În liniștea naturii și în aerul tare de munte, o plimbare călare, prin pădure, este modul perfect de a te bucura de frumusețile zonei.

Aventură pe cărări de munte în Ţara Dornelor

Angela Bertea, reporter Observator: Partenerul meu din drumeţie se numeşte Tarzan. Are zece ani. Este foarte cuminte şi prietenos, tocmai de aceea este şi iubit de copii. 

Cristi Ioneac, centru de echitaţie: Ce activităţi aici turiştii care vin la dumneavoastră în zonă? La centru nostru de echitaţie, începem cu lecţii de echitaţie în manej, atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari. Putem pleca pe traseu să ne oprim la stână să facem popas.

Pe acelaşi subiect

Drumeţia poate fi făcută atât în bază, cât şi prin pădure şi se poate întinde chiar pe parcursul unei zile întregi.  O experiență unică ce merita incercată măcar o dată în viață. 

Reporter-turişti: - Cum a fost plimbarea?

- Nemaipomenită, ceva de vis. Merită încercat, merită văzut. V-o recomand pentru toată lumea, pentru o plăcere deosebită. 

- Cum a fost plimbarea cu trăsura?

- A fost superbă, absolut superbă. Foarte emoţionant pentru mine. Îmi aminteşte de copilărie. Când urcăm pe cal cu bunicul şi mergeam la fân. 

Iar traseul se încheie cu o masă pe cinste, ca la bunici acasă.

Adrian Grigoraș - producător local: Pe turiști i-am așteptat cu nişte produse tradiţionale, făcute de noi. Cu un cârnat de casă, cu pastramă de porc, cu pastramă de oaie, de berbecuţ, cu pastramă de curcan. 

O drumeție călare poate costa între 150 și 400 de lei. De asemenea, la centrul de echitație din Dorna Arini, cei care doresc se pot iniția în tainele echitaţiei sau se pot relaxa în compania animalelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Aventură pe cărări de munte în Ţara Dornelor. Turiştii pot opta pentru călărit sau plimbare cu trăsura