Antena Meniu Search
x

Avertizare meteo de ninsori, lapoviţă şi depuneri de polei inclusiv în Capitală

ANM a emis o informare meteo de ninsori, lapoviţă şi posibile depuneri de polei, care intră în vigoare de vineri seara şi până sâmbătă la ora 18.00. Avertizarea este valabilă la nivelul întregii ţări, inclusiv în Capitală.

de Monica Palade

la 19.02.2021, 15:33

Avertizare meteo de ninsori, lapoviţă şi depuneri de polei inclusiv în Capitală - Getty Images

În nordul, nord-estul și local în centrul teritoriului, iar din dimineața zilei de sâmbătă și în regiunile sud-vestice și pe arii restrânse în cele sudice, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, care vor favoriza formarea poleiului, arată prognoza ANM. La munte temporar va ninge.

Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ (cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10-15l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.

Informarea meteo este în vigoare de vineri ora 20.00 până sâmbătă la ora 18.00.

Ninsori şi în Capitală până sâmbătă seara

Meteorologii anunță și pentru București ninsori, lapoviță și polei, dar și temperaturi de minus 4 grade până la maxim 3 grade.

Conform prognozei speciale pentru Capitală, valabilă de vineri, ora 20.00 până sâmbătă la ora 18.00, cerul va avea înnorări, iar din dimineața zilei de sâmbătă se vor semnala precipitații, slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie și vor fi condiții de polei.

Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -4...-2 grade, iar maxima termică a zilei de sâmbătă se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Vremea se răceşte accentuat 

Potrivit ANM, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii în jumătatea de sud-vest a ţării şi pe spaţii mici în rest. La munte va ninge, în Maramureş, local în Transilvania şi în jumătatea de nord a Moldovei, iar din a doua parte a nopţii şi în Oltenia şi în vestul Munteniei vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie, care vor favoriza formarea poleiului. 

Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent, iar cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 10 l/mp. În restul teritoriului vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi 2 grade. Pe spaţii mici, în regiunile sud-estice, se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

Citeşte şi: Vremea 19 februarie. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei. Prognoza meteo pentru Capitală

Citeşte şi: Vremea 22 februarie - 22 martie. Prima lună de primăvară, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Avertizare meteo de ninsori, lapoviţă şi depuneri de polei inclusiv în Capitală