Antena Meniu Search
x

Video Băiat de 16 ani, mort într-o groapă de 2 m în care se scălda. Un angajat din zonă ar fi refuzat să-l salveze: "A spus: Mai bine să moară el decât să mor eu"

Tragedie fără margini într-o comună prahoveană. Un adolescent de 16 ani s-a înecat în timp ce se afla la scăldat cu prietenii. Era pentru prima oară când copilul mergea să se răcorească într-o groapă adâncă de doi metri, sapată de angajaţii unei balastiere din zonă. În zadar s-au chinuit prietenii acestuia să îl scoată din apă pe băiat. O dată adus la mal, tânărul nu a mai putut fi resuscitat.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 05.06.2024 , 08:47

"Am venit de acolo şi au strigat copii că să venim repede că se îneacă un băiat aici. Când am venit aici l-am găsit pe băiat acolo", a declarat Mihai Grigore, prietenul lui Ștefan.

Sunt mărturiile şocante ale unuia dintre prietenii lui Ştefan, care a alergat într-un suflet să sară în apă şi să îl salveze. Adolescentul a mers la scăldat la o balastieră cu mai mulţi amici.

La faţa locului a ajuns şi un echipaj de Terapie Intensivă, însă a fost prea târziu pentru Ştefan. Medicii nu au putut să-i salveze viaţa. Înainte de tragedie, adolescentul i-a cerut voie mamei să meargă la scăldat însă aceasta i-a interzis să meargă la balastieră, tocmai pentru că nu este un loc amenajat pentru astfel de activităţi.

Vezi și

Declarația șocantă a martorilor

Pe acelaşi subiect

"Am crezut că nu s- a dus, iar el a fugit. Eu eram la porată cu salvarea chiar în timpul acela vorbeam şi nu a durat cam o jumătate de oră că m-a sunat tatăl lui să îmi spună că el este acolo înecat, scos la mal şi încearcă să îl resusciteze", a povestit Angela Hursaru, mama băiatului.

Martorii spun că în timp ce Ştefan striga după ajutor în zonă se afla şoferul unui camion, care ridica un buldoexcavator. În zadar au încercat prietenii lui să îl roage să îi ajute să îl scoată pe băiat din apă.

"A fost un angajat aici care a venit, s-a uitat că el se zbătea în apă şi le-a spus la copii că cică "mai bine să moară el decât să mor eu" şi a plecat", a continuat să povestească Mihai, prietenul lui Ștefan.

Era pentru prima oară când Ştefan venea să se scalde în acel loc. Nicăieri nu există un gard de protecţie, ori o pancarde pe care să avertizeze că scăldatul este interzis. Oamenii legii au deschis un dosar penal şi încearcă să afle acum cine se face vinovat de tragedie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Evenimente » Băiat de 16 ani, mort într-o groapă de 2 m în care se scălda. Un angajat din zonă ar fi refuzat să-l salveze: "A spus: Mai bine să moară el decât să mor eu"