Antena Meniu Search
x

Video Ultimele clipe din viaţa lui Flavius, tânărul înecat în Olt: s-a zbătut pentru viaţă un minut şi jumătate. În loc să-l vadă absolvent, părinţii-l vor conduce pe ultimul drum

Imagini teribile venite pe Fii Observator surprind un tânăr de 19 ani, care s-a înecat sub ochii mai multor martori după ce a căzut de pe skijet în râul Olt. Flavius era fotbalist la un club din Slatina şi se pregătea de absolvire. A ieşit să se distreze cu un prieten şi au împrumutat un scuter acvatic. Niciunul nu purta vestă de salvare şi Flavius nu ştia să înoate!

de Redactia Observator

la 02.06.2024 , 19:15

"Băi, prinde-l! Ia ski-jet-ul! Ia ski-jet-ul! Hai măi că se învârte. Nu-l prinde! L-a prins! De unde, că alunecă", strigă martorii înspăimântaţi. Scena înfiorătoare s-a derulat rapid în faţa martorilor de pe mal. Într-o curbă, skijetul se răstoarnă şi cei doi tineri ajung în râul Olt. Niciunul nu poartă vestă de salvare. Flavius, un fotbalist de 19 ani, şi prietenul lui de 17 ani încearcă pe rând să prindă scuterul acvatic care se învârte haotic. Fără succes. 

Flavius s-a înecat sub ochii martorilor

Un bărbat pe alt skijet se duce să-i salveze. Ia întâi ambarcaţiunea celor doi, apoi merge în larg la băiatul de 17 ani. Între timp, Flavius, aflat mai aproape de mal, dar care nu ştia să înoate, e înghiţit de apă. "Dar nu se mai vede. S-a înecat, mânca-ţi-aş sufletul. Băi, duceţi-vă că se îneacă, băi! S-a înecat, mânca-ţi-aş. Băi, se îneacă ăla, băi! Se îneacă ăla!", strigă un martor.

Vezi și

Skijetul tinerilor era împrumutat şi locul în care se plimbau, în zona localităţii Verguleasa, nu era amenajat penteru astfel de activităţi. Ar fi chiar proprietate privată. Niciunul nu purta vestă de salvare şi nu îşi legase şnurul de siguranţă al ambarcaţiunii. Dacă ar fi folosit sistemul, motorul s-ar fi oprit în momentul în care au căzut în apă.

Pe acelaşi subiect

Au luptat ​pentru viaţă un minut şi 20 de secunde

Lupta pentru viaţă a celor doi a durat un minut şi 20 de secunde. Tânărul de 17 ani a reuşit să iasă singur la liman. Apropiaţii lui Flavius acuză oamenii de pe margine că au stat şi s-au uitat cum băiatul moare sub ochii lor. 

"Vreau să atrag atenţia asupra nepăsării oamenilor, asupra faptului că Flavius putea fi salvat. El era atât de săritor şi nimeni, nimeni nu a luptat pentru el", plânge o cunoştinţă a victimei.

Mai bine de 12 ore, inclusiv noaptea, salvatorii l-au căutat în Olt. Trupul a fost găsit la 100 de metri de locul tragediei. "Misiunea a avut un grad ridicat de dificultate, în special din cauza vizibilităţii foarte reduse din apă, a vegetaţiei abundente", a declarat Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Flavius iubea fotbalul şi urma să termine liceul

Băiatul era pasionat de fotbal, iar clubul la care juca a transmis un mesaj emoţionant de condoleanţe. Marţi trebuia să se bucure alături de colegi şi de familie de momentul absolvirii. Termina clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv din Slatina. În aceeaşi zi, va fi acum înmormântat. 

"Un copil care s-a dedicat fotbalului, juca la echipa oraşului Slatina. Era un copil cum nu cred că o să mai existe, devotat. Era sufletul petrecerilor, aveau atâtea planuri, trebuiau să plece la mare. Nu am cuvinte să vă spun, suntem profund îndureraţi", povesteşte o cunoştinţă a victimei.

Anul trecut, pe lacul Snagov de lângă Capitală, o tânără de 27 de ani şi-a pierdut viaţa, în urma unei curse periculoase cu skijetul. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 18 voturi
Întrebarea zilei
Aveţi condiţii la locul de muncă pe timp de caniculă?
Observator » Fii Observator » Ultimele clipe din viaţa lui Flavius, tânărul înecat în Olt: s-a zbătut pentru viaţă un minut şi jumătate. În loc să-l vadă absolvent, părinţii-l vor conduce pe ultimul drum