Antena Meniu Search
x

Băiat de 7 ani, retras de mamă de la şcoală, după ce învăţătoarea i-a lipit gura cu bandă adezivă pentru că vorbea la ore, în Noua Zeelandă

O mamă furioasă şi-a retras copilul de la şcoală, după ce profesoara i-ar fi „închis gura” cu bandă adezivă pentru că vorbea în timpul orelor.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 16.12.2020, 19:14

Băiat cu bandă adezivă la gură
Băiat retras de mamă de la şcoală, după ce învăţătoarea i-a lipit gura cu bandă adezivă pentru că vorbea la ore - iStock | Getty Images
  • Directorul şcolii a declarat că totul era doar "un joc".
  • Băiatul va primi consiliere în urma incidentului.

Copilul a refuzat să mai participe la ore în ultimele două săptămâni, inclusiv la petrecerea de Crăciun organizată de şcoală unde trebuia să cânte, de frică. Băiatul a devenit anxios referitor la întoarcerea sa la Școala Colwill din West Auckland, Noua Zeelandă.

Mama sa susţine că fiul ei facea parte dintr-un grup de băieţi cărora învăţătoarea le-a lipit bandă adezivă la gură pentru că vorbeau în timpul unei lecţii.

Învăţătoarea a lipit gura elevului cu bandă adezivă pentru a nu deranja ora

Într-o scrisoare trimisă femeii din partea directorului principal al şcolii, Rob Taylor, instituţia de învăţământ a confirmat că incidentul a avut loc, dar susţine că totul a fost „un joc”.

„O investigație atentă și amănunțită a putut fi finalizată ieri într-o discuţie cu ultimul dintre părinții acestor copii implicaţi în incident. Aceste lucruri necesită timp. Toți copiii implicați și părinții lor, cu excepția elevului, au fost intervievați în mod corespunzător de asistentul social al școlii, care mă informează despre perspectiva personalului că acesta era un joc de care copiii păreau să se bucure și doreau să joace, aceasta fiind versiunea corectă" se arată în comunicatul trimis de şcoală în data de 11 decembrie.

Directorul a adăugat că băiatul va putea primi consiliere prin intermediul Ministerului Educației dacă experiența l-a afectat în mod negativ.

Acest răspuns nu a fost suficient de bun pentru mama revoltată a copilului, mai ales că nimeni nu și-a cerut scuze în ciuda incidentului care a avut loc în urmă cu 2 săptămâni la şcoală.

„L-am întrebat pe copilul meu de șapte ani la ce se gândește privind toate acestea și el a spus: Când facem ceva greșit în clasă, trebuie să spunem scuze și că nu o vom mai face, de ce nu poate şi profesorul?". a povestit mama. 

Potrivit Mirror, părintele a aflat de la sora băiatului despre incident.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Poliţia s-a autosesizat în acest caz, iar o anchetă a fost deschisă pentru a investiga incidentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Băiat de 7 ani, retras de mamă de la şcoală, după ce învăţătoarea i-a lipit gura cu bandă adezivă pentru că vorbea la ore, în Noua Zeelandă