Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Băiatul care a ajuns aproape mort la spital, după ce a slăbit 54 de kg, lua pastile "naturiste" pe ascuns. Colegii ar fi râs de el

Abia îi mai bătea inima în momentul în care a ajuns la spital. Este drama unui adolescent care, în doar 10 luni, a pierdut 54 de kilograme cu ajutorul pastilelor de slăbit. Starea tânărului de 16 ani i-a îngrozit pe medicii din Botoşani: era numai piele şi os, avea inima foarte slăbită, iar circulaţia sângelui complet afectată. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 26.10.2022 , 13:44

"Tânărul este în continuare în stare gravă și rămâne internat pe secția de Terapie Intensivă și, chiar dacă este conștient, va avea nevoie de o perioadă lungă de spitalizare pentru a-și reveni. Primește, în același timp, și consiliere psihologică, iar asta pentru că după ce a ajuns la spital le-a povestit medicilor că a luat, în cele 10 luni, în fiecare zi, câte o pastilă naturistă, spune el, pentru a slăbi în mod accelerat, după ce mai multe persoane de vârsta lui ar fi râs pe seama aspectului său fizic. Era supraponderal și cântărea în jur de 100 de kilograme. În tot acest timp familia a observat că slăbește însă le-ar fi spus că face mai multă mișcare fizică și de aceea nu le-ar fi comunicat că ia și respectivele pastile. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că sunt foarte periculoase astfel de medicamente sau suplimente alimentare, mai ales provenite din surse necunoscute. De altfel, se face o anchetă medicală pentru a se afla ce substanță a ingerat băiatul care a ajuns la spital în stare gravă, transferat cu elicopterul", a transmis reporterul Observator Clara Mihociu.

Băiatul din Botoșani abia se mai putea ține pe picioare când a ajuns la Urgențe

Băiatul abia se mai ținea pe picioare, obosea foarte repede și amețea constant atunci când a ajuns la spital. Peielea de pe corp îi era foarte lăsată și avea un aspect îmbătrânit, ceea ce i-a șocat pe medicii botoșăneni. Ulterior, cadrele medicale au aflat şi explicaţia pentru starea lui.

Vezi și

Adolescentul încercase o cură de slăbire drastică, nemulțumit de faptul că acum un an cântărea aproape 100 de kilograme. Acesta nu a precizat inițial în ce consta dieta lui, însă cert este că ajunsese la o greutate de 50 de kilograme în doar 12 luni, iar procesul i-a afectat mușchiul inimii, pe lângă celelalte organe. 

Medicii din Botoșani au decis transferul lui imediat la Iaşi, din cauza faptului că era într-o stare gravă și avea nevoie de tratament complex.

"Pacientul a ajuns la spital în stare gravă. Acuza lipsa de echilibru, însă la analize au apărut foarte multe afecțiuni. Prezenta lichid intraperitoneal, lichid în zona muşchiului inimii, emfizem, bradicardie, adică inima îi bătea foarte rar. Avea chiar şi 40 de bătăi pe minut, în condiţiile în care normal ar fi 90-110. A fost trimis la Iaşi, fiind solicitat elicopterul SMURD", a declarat un asistent din cadrul Serviciului Județean de Ambulanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Băiatul care a ajuns aproape mort la spital, după ce a slăbit 54 de kg, lua pastile "naturiste" pe ascuns. Colegii ar fi râs de el