Antena Meniu Search
x

Unul dintre baschetbaliştii americani înjunghiaţi la Brăila a povestit de la ce a plecat scandalul

Joseph McClain, unul dintre baschetbaliştii americani înjunghiaţi pe o terasă din Brăila, consideră că agresiunea a avut loc din cauză că este de culoare, spunând că motivul nu l-a reprezentat o femeie.

Joseph McClain, unul dintre baschetbaliştii americani înjunghiaţi pe o terasă din Brăila, consideră că agresiunea a avut loc din cauză că este de culoare, spunând că motivul nu l-a reprezentat o femeie.

"S-au luat la ceartă cu noi pentru că sunt negru. Nu avea vreun argument. Nu am spus nimic. Eram acolo şi încercam să ne simţim bine. Când echipa s-a întâlnit cu Josh, această prietenă a lui era acolo. Nimeni nu a avut nicio treabă cu ea ”, a declarat sportivul Joseph McClain, pentru Antena 3, de pe patul de spital.

Baschetbaliştii americani Darrel Bowie si Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din Brăila, fiind transportaţi la spital, unde medicii i-au operat de urgenţă.

Ulterior, Darrel Bowie, care a avut plâmânul perforat în urma atacului, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Capitală. Joseph McClain este stabil, fiind conştient.

Pe acelaşi subiect

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Brăila, dr Alina Neaşcu, medicul curant a decis transferul sportivului la Spitalul Floreasca din Capitală, nu pentru că starea lui s-ar fi înrăutăţit în ultimele ore, în urma intervenţiei chirurgicale la care a fost supus, ci pentru a preîntâmpina orice eventuală complicaţie.

Cel de al doilea sportiv înjunghiat, un tânăr de 26 de ani, este duminică după-amiază conştient, cooperant, stabil, internat în continuate pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Brăila. Evoluţia sportivului este favorabilă, a mai declarat reprezentantul SJU Braila.

Poliţiştii spuneau că, din primele date, s-ar fi folosit un cuţit şi au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a vedea câte persoane au fost implicate în conflict. Ulterior, reprezentanţii IPJ Brăila au anunţat că ancheta în acest caz a fost preluată şi va fi continuată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila.

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a declarat, duminică, pentru News.ro că o persoană "certată cu legea foarte mult timp" ar fi implicată în agresarea celor doi baschetbalişti de la ACS Cuza Sport Brăila.

"Astfel de incidente nu caracterizează municipiul Brăila, dar, din când în când, anumite persoane strică renumele oraşului cu astfel de fapte. Astfel de acţiuni trebuie să înceteze, iar aceste persoane trebuie eliminate din oraş, locul lor nu e într-o societate civilizată, ci în puşcărie. Atacul respectiv s-a produs în cel mai mişelesc mod posibil de către o persoană care a fost certată cu legea foarte mult timp şi care s-a întors recent din străinătate", a declarat primarul Brăilei, Marian Dragomir.

Potrivit unor surse judiciare, unul dintre bărbaţii căutaţi de Poliţia Brăila în urma atacului din noaptea de sâmbătă spre duminică ar fi Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, un cunoscut membru al lumii interlope din Brăila.

Bărbatul este recidivist, el fiind condamnat pentru proxenetism şi viol de o instanţă din Spania, infracţiuni comise pe teritoriul acestei ţări.  Bărbatul a primit 20 de ani de detenţie, însă a fost eliberat după 7 ani, în 2014.

De asemenea, Husein ar fi comis infracţiuni cu violenţă în anii '90.

Conform presei locale, în 1997, Dasaev, care avea 21 de ani, împreună cu câţiva membri ai unei grupări pe care ar fi condus-o, a intrat în locuinţa unui brăilean din cartierul Vidin şi l-au bătut. Cu feţele acoperite de cagule şi înarmaţi cu săbii şi topoare, membrii grupării au acţionat rapid, încercând să părăsească zona fără a lăsa urme. În 1994, acelaşi Dasaev l-ar fi bătut crunt pe un alt brăilean care a avut nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale. Această faptă a intrat în atenţia procurorilor brăileni abia la cinci ani de la comitere şi doar după ce Dasaev intrase deja la puşcărie pentru un alt eveniment, respectiv tâlhărie şi ultraj la poliţist.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Unul dintre baschetbaliştii americani înjunghiaţi la Brăila a povestit de la ce a plecat scandalul