Bătrân bolnav de epilepsie, plimbat 36 de ore între spitale. "Ni s-a spus că nu au ce să-i facă!"
Situaţie revoltătoare în Iaşi. După ce a făcut două crize de epilepsie, un bătrân a fost plimbat 36 de ore între spitale, pentru că medicii nu au vrut să-l interneze.
Situaţie revoltătoare în Iaşi. După ce a făcut două crize de epilepsie, un bătrân a fost plimbat 36 de ore între spitale, pentru că medicii nu au vrut să-l interneze.
Totul a început în satul Buda, comuna Lespezi, judeţul Iaşi, când bărbatul a început să se simtă rău. După prima criză de epilepsie, membrii familiei au chemat ambulanţa.
Ambulanta a venit din Paşcani şi l-a transportat la spitalul din localitate, unde medicii au putut doar să-i stabilizeze tensiunea. De la Spitalul Paşcani, bărbatul a fost trimis către Iaşi, unde a fost plimbat, mai mult de 36 de ore, între trei unitati medicale.
Bătrân din Iaşi bolnav de epilepsie, plimbat peste 30 de ore între spitale
Astfel, bărbatul a ajuns pe rând, de mai multe ori, la Institutul de Psihiatrie "Socola", la Spitalul de Neurochirurgie şi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului "Sf. Spiridon".
"Totul a inceput in urma cu doua seri, cand socrului meu i s-a facut rau si a facut o criza de epilepsie. I-am acordat primul ajutor si, intre timp, sotia a sunat pentru a solicita ajutorul unui echipaj medical. Pana a ajuns echipajul medical, au trecut aproximativ 40 de minute, dar acest lucru nu este atat de important. Totul s-a intamplat in localitatea Buda, iar ambulanta a venit din Pascani. Intre timp, barbatul a mai facut o criza, la care a supravietuit. A sosit ambulanta si socrul a fost transportat la Spitalul Pascani, unde a fost stabilizat din punct de vedere al tensiunii, dar nu au putut sa-i faca mai mult. Astfel, s-a decis si s-a apelat Institutul de Psihiatrie «Socola» din Iasi. La Psihiatrie s-a comunicat că, mai intai, pacientul trebuie sa fie dirijat catre Spitalul de Neurochirurgie din Tatarasi", a povestit ginerele pacientului, potrivit BZI.
După 36 de ore de aşteptare, medicii au decis, într-un final, ca bătrânul să fie internat la Neuro.
Tudor Ciuhodaru spune că situaţia din Iaşi este foarte gravă şi este veche de 25 de ani.
"Numărul pacienţilor plimbaţi între spitale a crescut exponenţial, iar mulţi dintre ei sunt în stare critică. Este foarte grav pentru că vorbim despre pacienţi care îşi pot pierde viaţa", a declarat medicul ieşean la Antena3.
Vasile Barbu, de la Asociaţia pentru protecţia pacienţilor, susţine că în acest caz se poate vorbi şi despre o superficialitate în abordarea actului medical de către specialiştii din UPU.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰