Antena Meniu Search
x

Bebeluș de câteva zile găsit într-o pungă la groapa de gunoi din Oravița

Descoperire de-a dreptul tulburătoare la groapa de gunoi din Oravița. Un bebeluș de câteva zile a fost găsit fără viață într-o pungă.

de Monica Palade

la 21.03.2023, 08:38

Bebeluș de câteva luni găsit într-o pungă la groapa de gunoi din Oravița - Shutterstock

Este vorba de cadavrul unei fetițe. Un bărbat a sunat la poliție și a dat alarma. Autopsia urmează să scoată la iveală vârsta copilului, data morții, dar și cauza.

Abandonat la groapa de gunoi

Descoperirea a fost făcută de un bărbat care a vrut să arunce niște resturi vegetale la groapa de gunoi a orașului când a observat mai mulți câini în jurul unui sac din plastic. Și-a dat seama că ceva nu este în regulă. S-a apropiat să vadă ce se află acolo, dar nu s-a așteptat la ce avea să urmeze. În pungă se afla trupul bebelușului fără viață.

Bărbatul a sunat la 112 și la fața locului au sosit polițiștii criminaliști de la Poliția Orașului Oravița care au izolat zona și au început imediat cercetările. Din primele cercetări, oamenii legii au realizat că este vorba de o fetiță de câteva zile, nou-născută.

Pe acelaşi subiect

Cadavrul a fost dus la la morga Serviciului Medico-Legal de la Reșița unde astăzi se va face necropsia care va stabili dacă fetița era moartă când a fost pusă în sac sau a fost pusă vie și a murit asfixiată sau a suferit și alte violențe. De asemenea, medicul legist va stabili vârsta exactă a fetiței - mai exact - câte zile avea de la naștere.

Având în vedere că locul în care a fost găsit cadavrul este la o distanță destul de mare de ultimele case, mai mult ca sigur că sacul a fost adus și aruncat acolo probabil de o rudă a femeii care a născut fetița. Polițiștii continuă cercetările și încearcă să o identifice și pe mama bebelușului, care și-a abandonat fără milă propriul copil.

Ce spun oamenii legii 

Ieri, polițiști de la Poliția Orașului Oravița au fost sesizați despre faptul că la o haldină de gunoi din oraș a fost găsit cadavrul unui bebeluș, aruncat într-un sac menajer.  La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul inspectoratului și Poliției Orașului Oravița, pentru efectuarea cercetării la fața locului și stabilirii situației de fapt. 

Cadavrul nou-născutului a fost depus la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului.  Momentan cercetările sunt în curs de desfășurare,  sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și de drept și dispunerii măsurilor legale, care se impun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Bebeluș de câteva zile găsit într-o pungă la groapa de gunoi din Oravița