Antena Meniu Search
x

Video BIAS 2022. Spectacolul de pe cerul Capitalei, deschis de Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană

A fost spectacol pe cerul Capitalei. După doi ani de pauză din cauza pandemiei şi o zi amânare din cauza vremii, Bucharest International Air Show a adunat mii de spectatori la aeroportul Băneasa. Peste o sută avioane de acrobaţie şi aeronave de luptă au survolat astăzi Bucureştiul. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 04.09.2022, 19:36

Vezi și

Show-ul de la BIAS a început cu Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană. Pilotul de origine lituaniană a impresionat audienţa de la manşa unui Suhoi 31. 

Jurgis Kairys: Cel mai frumos este când suntem acolo. Pentru că acolo putem face show-uri frumoase pentru voi toţi, să ne facem programul, să facem manevre nebuneşti, să impresionăm. 

Au urmat șoimii României- o formaţie de 6 avioane de acrobaţie. La manşa unei aeronave care a capturat privirile tuturor s-a aflat Andreea Bănesaru, cea mai tânără femeie pilot, în vârstă de doar 22 de ani. 

Un moment spectaculos a avut şi ,,Goguţă", un Boeing 737, flancat de 4 aeronave de luptă f16 şi pilotat de angajaţii Tarom. 

Pe acelaşi subiect

Locotenent Octavian Palferenţ, pilot: Facem nişte demonstraţii tactice care cuprind o mică parte din antrenamentul nostru zilnic manevre tactice pe care le folosim în timpul luptelor aeriene sau bombardamenteor la sol.

De la eveniment n-au lipsit nici aeronavele civile

De departe, însă, cel mai aşteptat moment a fost demonstraţia aeronavelor de luptă Eurofighter Typhoon. De pe margine, atât cei mari cât mai ales cei mici au urmărit spectacolul de pe cer cu sufletul la gură.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Anul acesta, BIAS a adunat la aeroportul Băneasa şi Romaero câteva mii de spectatori. 

Valentin Iordache, purt. cuv. CNAB: Am avut ceva emoţii mai ales că în ultimii doi ani nu am reuşit să organizămm, ieri nu ne-a ajutat vremea dar a fost un plus pentru că totţi cei care au venit aici au reuşit să vadă expoziţia, toate standurile să le viziteze în linişte iar azi pot să urmărească spectacolul de pe cer. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » BIAS 2022. Spectacolul de pe cerul Capitalei, deschis de Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană