Antena Meniu Search
x

VIDEO Hoţul bijuteriilor de 5,2 milioane de euro, de la Paris, surprinde: "Le-am luat pentru soţia lui Leo de la Strehaia, am vrut să fie soţia mea"

Vezi și

A furat, din Franţa, bijuterii a căror valoare trece de 5 milioane de euro, a fost prins în România, judecătorii i-au dat arest preventiv, cu toate acestea se mândreşte cu fapta sa!

-Ce sunt eu? Că am furat, ce am furat? Doamnă, ştiţi ce înseamnă gemolog? Gemolog este un om care verifică diamante, n-am furat nimic. 

-Dar inelul cum a ajuns la dumneavoastră? 

-L-am cumpărat, doamnă.

Pe acelaşi subiect

-Cât aţi dat pe el?

-500.000 de euro. 

Aceasta este varianta lui George Ploscaru în faţa camerelor de filmat. În sala de judecată, însă, s-a lăudat cu fapta sa.

-Este atitudinea unui om care este mândru de ce a făcut. Intenţia lui a fost de trecere la alt nivel, dintr-un hoţ de portofele să treacă la un alt nivel. În faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi s-a declarat mândru şi textual reproduc, a fost o provocare de trecere la acest nivel.

-Pentru cine l-aţi luat?

-Pentru soţia lui Leo de la Strehaia, că am vrut să fie soţia mea. 

George Ploscaru a recunoscut furtul în faţa anchetatorilor şi a spus răspicat ce voia să facă cu banii.

-Nu a fost decât în posesia unui singur inel cu diamante. Sunt aspecte pe care el le-a recunoscut. Să-l vândă şi să-şi achiziţioneze un apartament.

Avocatul lui Ploscaru se aşteaptă acum la un nou mandat pentru clientul său.

-Probabil că, în viitorul apropiat, se va dispune şi primirea unui nou mandat, mandat european de arestare pentru predarea autorităţilor franceze.

-Inculpatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce, ajutat de doi cetățeni sârbi, a furat dintr-o bijuterie din Franța două diamante și două inele cu pietre prețioase în valoare de 5,2 milioane de euro. Metoda i-a uimit şi pe anchetatorii francezi.

-Practic, a fost înlocuită cutia în care a introdus diamantele cu o altă cutie goală. Era o cutie goală, sigilată, s-a profitat de acel moment de neatenţie. Este o manoperă de sustragere despre care şi francezii au spus, nu s-au mai întâlnit cu ea de 50 de ani.

De la Curtea de Apel, George Ploscaru a fost dus la DIICOT pentru audieri şi va sta în continuare în arestul IPJ Prahova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » VIDEO Hoţul bijuteriilor de 5,2 milioane de euro, de la Paris, surprinde: "Le-am luat pentru soţia lui Leo de la Strehaia, am vrut să fie soţia mea"