Antena Meniu Search
x

Video Biliard în scaun rulant, competiţia care depăşeşte bariere. Invitat special a fost Henrik Larsson, multiplu campion mondial

Când ai o pasiune, nimic nu-ţi stă în cale. Asta ne-au demonstrat cei care au participat la cea mai mare competiţie Naţională de Biliard în Scaun Rulant. Colega noastră, Sonia Simionov, ea însăşi campioană naţională la biliard, a fost atât organizator, cât şi arbitru.  

de Redactia Observator

la 08.06.2024 , 14:27

Cel mai mare eveniment sportiv indoor din România pentru persoanele cu dizabilități s-a ținut la București. "Este euforie de zâmbete, de joc, de fericire. Avem aici deja aproape 66 de participanţi din toată ţara. Este un eveniment, în primul rând, social, de incluziune socială prin sport", a declarat Irina Văcărean, organizator. 

Invitat special a fost Henrik Larsson din Suedia

Și de această dată, a fost invitat special Henrik Larsson din Suedia, multiplu campion mondial la biliard în scaun rulant, dar nu a venit singur, ci cu copiii lui, Amadeus și Bianca. "Este un joc complex şi este chiar un joc al minţii, şi eu cred că de aceea este atât de palpitant. Indiferent de cât de bun eşti, când eşti sub presiune trebuie să faci lucrurile să meargă şi asta e fascinant", a spus Henrik Larsson, multiplu campion mondial. 

Vezi și

Jocul a început cu emoţii pentru toţi participanţii. Sportivi pe care dizabilităţile nu-i împiedică să-şi depăşească limitele. Mariana a ajuns în primii 16 jucători. "Îmi place foarte mult să joc deşi nu am accesibilitate ca să pot să mă antrenez. Aşa ne putem cunoaşte, ne putem face prieteni, ne putem face cunoscuţi, pentru a le arăta abilităţile noastre pentru că şi noi suntem oameni normali şi ne putem bucura de fiecare victorie ca toţi ceilalţi", a declarat Mariana Feraru, concurentă.

Cine a fost marele câştigător al concursului

"Competiţia naţională de biliard în scaun rulant este un motiv pentru mulţi dintre ei nu de a veni să câştige ceva, de a ieşi din casă, de a socializa cu cei mai curajoşi oameni. Dintre cei mai buni de astăzi vor fi antrenaţi de noi şi unul va ajunge în feb în Suedia la competiţia europeană de biliard paralimpic de la Malmo", a declarat Sonia Simionov, organizator şi jurnalist Observator.

După un meci decisiv intens, s-a anunţat şi marele câştigător al concursului, Ioan Sandu. La finalul Competiției, toți concurenții au participat la o tombolă cu numeroase surprize. Valoarea totală a premiilor a fost de 20 de mii de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Evenimente » Biliard în scaun rulant, competiţia care depăşeşte bariere. Invitat special a fost Henrik Larsson, multiplu campion mondial