Antena Meniu Search
x

Blocaje pe drumurile naţionale din cauza zăpezii abundente. Mai multe autoturisme şi camioane au ieşit în decor

Ninsoarea abundentă a creat blocaje pe mai multe drumuri naţionale, unde maşinile au derapat în şanţuri sau chiar în râpă, în cazul accidentului de la Sinaia, cota 1400.

Blocaje pe drumurile naţionale din cauza zăpezii abundente. Mai multe maşini şi camioane au ieşit în decor Vezi și

Ninsoarea abundentă a creat blocaje pe mai multe drumuri naţionale, unde maşinile au derapat în şanţuri sau chiar în râpă, în cazul accidentului de la Sinaia, cota 1400.

Astfel, în Harghita, drumuarii au fost iarăşi surprinşi de ninsoarea abundenta, pe mai multe porţiuni al drumurilor naţionale existând blocaje cu masini derapate si accidentate.

Drumul Naţional 12A, între Odorheiu Secuiesc şi Miercurea Ciuc este blocat parţial, pe anumite sectoare de drum, datorită neglijenţei drumarilor, care au uitat să dea cu lama. Pe sectoarele respective de drum ninge în continuare foarte abundent.

Astfel, între localitatea Satu Mare şi Homorod Băi, pe un drum în pantă, mai multe maşini şi camioane au derapat, fiind închis parţial drumul. Şoferii spun că drumul nu este curăţat deloc, şi din această cauză au ajuns în sanţ, chiar dacă maşinle sunt echipate pentru iarnă.

Pe acelaşi subiect

Tot pe DN 12A, în zona localităţii Lupeni, s-a produs un accident din cauza drumului necurăţat. Pe acest sector, spre Corund, pe un alt drum în pantă, există autoturisme care au ieşit în decor.

Circulaţie infernală şi pe DN 17, în Pasul Tihuţa, care face legatură între Transilvania şi Moldova. Zeci de TIR-uri şi camioane au rămas temporar blocate pe pantele de urcare a muntelui. Şoferii dau vina pe lipsa de reacţie a drumarilor.

Cu toate că în zonă sunt maşini de deszăpezire cu lamă, eficienţa este una scazută deoarece nu se împrăştie şi material antiderapant. Şi asta deoarece depozitul este gol, fără sare şi fără nisip... În zonă acţionează şi un echipaj al poliţiei rutiere, care îi avertizează pe şoferi că se circulă în condiţii de iarnă.

Şi la Sinaia sunt probleme cu traficul, din cauza ninsorii abundente din ultimele ore. Aici,o maşină în care se aflau trei persoane a derapat, din cauza zăpezii, pe drumul care leagă staţiunea Sinaia de Cota 1400 şi a căzut într-o râpă aproximativ 20 de metri. În urma acestui incident, autorităţile au decis să nu mai permită maşinilor să urce pe drumul spre Cota 1400, iar un echipaj al Poliţiei Rutiere îi va însoţi pe cei care au urcat deja, pentru ca aceştia să coboare în condiţii de siguranţă

La Baia Mare, ninsoarea care nu se mai oprește de ieri, a făcut ca oraşul să fie aproape îngropat sub un strat gros de zăpadă. Din lipsa unui contract de deszăpezire, se intervine cu doar două utilaje, care funcţionează în baza unui document de închiriere de servicii. Încă de la primele ore ale dimineții, băimărenii au postat pe rețelele de socializare fotografii din diverse zone ale orașului, peste tot fiind semnalată aceeași problemă: lipsa deszăpezirii. Șoferii sunt extrem de nemulțumiți, mulți au fost tractați de către alții cu mașini mai puternice, la fel și pietonii se plâng de condițiile grele în care se circulă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Blocaje pe drumurile naţionale din cauza zăpezii abundente. Mai multe autoturisme şi camioane au ieşit în decor