Antena Meniu Search
x

Bogdan Despescu, şeful demis al Poliţiei Române: "Am fost corect"

Bogdan Despescu, fostul şef al Poliţiei Române demis de către premierul interimar Mihai Fifor, le-a transmis colegilor săi un mesaj la final de mandat.

Bogdan Despescu, şeful demis al Poliţiei Române: "Am fost corect"

Bogdan Despescu, fostul şef al Poliţiei Române demis de către premierul interimar Mihai Fifor, le-a transmis colegilor săi un mesaj la final de mandat.

El spune că eforturile Poliţiei Române de a creşte gradul de siguranţă pentru cetăţeni prin reducerea criminalităţii în toate domeniile ei au fost umbrite de unii poliţişti.

Prin cazuri izolate, un exemplu fiind şi poliţistul de la Brigada Rutieră acuzat de pedofilie.

Despescu spune că a luat toate măsurile în acest caz pentru găsirea agresorului şi pentru tragerea la răspundere a celor care nu şi-au respesctat atribuţiile şi susţine că a dorit să lase rezultatele anchetei să lămurească unele aspecte.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Sunt conştient că eforturile noastre, ale celor pentru care meseria de poliţist este o vocaţie, pot fi umbrite cu uşurinţă de comportamente izolate ale celor care nu au înţeles că uniforma de poliţist nu te poziţionează deasupra legii. Un astfel de caz, căruia i-am acordat o atenţie deosebită, a fost relatat şi în ultimele zile”, spune Bogdan Despescu, referindu-se la cazul poliţistului de la Brigada Rutieră a Capitalei, Eugen Stan, acuzat de mai multe fapte de pedofilie.

Bogdan Despescu spune că a luat toate măsurile ce se impuneau pentru găsirea agresorului şi pentru tragerea la răspundere a celor care nu şi-au respectat atribuţiile, precum şi pentru stabilirea cauzelor care au dus la această situaţie. El afirmă că a dorit să lase rezultatele anchetei să lămurească unele aspecte, nedorind să dea curs discuţiilor lansate în spaţiul public.

„În ceea ce mă priveşte, îmi exprim convingerea că timpul va demonstra că modul meu de acţiune a fost corect. De altfel, activitatea mea profesională a fost întotdeauna caracterizată de respectarea legii, de integritate şi echidistanţă, iar unul dintre angajamentele asumate a fost toleranţă zero faţă de orice individ care a încălcat legea, indiferent de calitatea acestuia”, mai spune fostul şef al Poliţiei Române.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Bogdan Despescu, şeful demis al Poliţiei Române: "Am fost corect"