Antena Meniu Search
x

Bogdan Despescu, despre întâlnirea secretă cu interlopii: Poliția nu a negociat siguranța populației sau aplicarea legii

Poliția Română nu a negociat siguranța populației și nici aplicarea legii, cu nicio persoană, spune chestorul șef Bogdan Despescu, într-o declarație oficială făcută la o zi după ce președintele Klaus Iohannis a cerut explicații publice pentru întâlnirile nocture dintre șefii poliției și membri ai Clanului Duduianu.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.08.2020, 14:53

Chestorul sef de politie Bogdan Despescu face o declarație de presă
Chestorul sef de politie Bogdan Despescu face o declarație de presă - Hepta
  • Întâlnirea de taină dintre șefii poliţiei şi membrii clanului Duduianu a avut loc în seara de 8 august.
  • Reprezentanții Poliției susțin că au cerut devansarea funeraliilor, existând riscul apariției unor incidente violente la procesiunea de înmormântare a lui Emi Pian.

Bogdan Despescu a afirmat că evenimentul din București a fost permanent monitorizat pentru a preveni incidente grave și, pentru că existau date că la înmormântare ar urma să participe 3000 de persoane, polițiștii s-au văzut nevoiți să organizeze mai multe acțiuni la nivel național.

”Existau date că la procesiunea din 9 august erau așteptate aproximativ 3.000 de persoane. Această situație putea să ducă la răspândirea infecției cu coronavirus, prin încălcarea normelor sanitare. De asemenea, exista riscul producerii unor acte de violență de natură să afecteze ordinea publică în Capitală”, a spus Despescu.

”Nu fugim de responsabilitate. Din păcate, sâmbătă, 8 august, nu am putut continua în același mod activitățile, instanța respingând propunerile pentru 33 de percheziții. În acest context, am cerut devansarea funeraliilor și am cerut sprijin Bisericii. Modul în care ne-am îndeplinit acțiunea a fost asumat”, a mai declarat Bogdan Despescu.

„Prima armă folosită, prevenirea. Nu direct pistolul”

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a precizat și el că a fost vorba de o ”acțiune oficială a Poliției Române” și ”un demers absolut legal, ca să rezolvăm lucrurile”.

”Primele arme pe care le folosim sunt prevenirea, nu direct pistolul. Nu am negociat și nu voi negocia siguranța cetățeanului”, a spus Liviu Vasilescu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Întâlnirea secretă, explicată și de intelopi

Întâlnirea a fost explicată încă de acum două săptămâni de fratele interlopului ucis, Elvis Pian. El susţine că şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, ar fi mers acasă la el, aproape de miezul nopţii.

Cei doi l-ar fi rugat să meargă cu ei la această biserică, acolo unde erau aşteptaţi de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu. Mai departe, Vasilescu l-ar fi rugat pe interlop să îşi scoată fratele decedat din casă cât mai devreme a doua zi, pentru e evita orice fel de incidente şi pentru a uşura misiunea agenţilor.

Ceea ce s-a şi întâmplat. În loc să fie după ora prânzului, aşa cum era anunţată oficial, înmormântarea a avut loc de dimineaţă.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Bogdan Despescu, despre întâlnirea secretă cu interlopii: Poliția nu a negociat siguranța populației sau aplicarea legii