Antena Meniu Search
x

Video Brașovul, plin de gunoaie lăsate de turişti. Autoritățile au găsit o modalitate prin care să îi prindă pe cei ce comit astfel de fapte

Sătule să adune basculante de gunoaie lăsate pe oriunde de turişti, autorităţile din Braşov vor să folosească inteligenţa artificială ca să îi amendeze. Muncitorii strâng cel puţin opt camioane de mizerii în fiecare lună doar din parcările de pe DN 1. Iar zilele de luni au devenit cea mai grea zi pentru cei de la salubrizare.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 12.09.2022, 20:04

Vezi și

După fiecare week-end, groapa de gunoi a Braşovului se umple şi mai mult cu deşeurile aruncate pe Tâmpa de turişti. Vânzătorii de suveniruri încearcă în zadar să oprească asaltul asupra naturii.

Şoferii transformă în gropi de gunoi şi parcările de pe marginea drumurilor. Dacă găsesc coşurile pline, nu se obosesc să ia cu ei deşeurile până găsesc o pubelă goală. Nici munţii nu sunt iertaţi. După un week-end plin de turişti, salvamontiștii se transformă în menajere. 

Autoritățile încearcă să rezolve problema cu tehnologie de ultimă generaţie

Cătălin Petrescu, Salvamont Municipiul Brașov: "Probabil că turiştilor le e mai la îndemână să arunce gunoiul acolo unde le vine. Sunt zone în care intervenim şi zone foarte abrupte din care scoatem aceste gunoaie."

Pe acelaşi subiect

Dacă cei şapte ani de acasă par retro, autorităţile din Braşov încearcă să rezolve problema cu tehnologie de ultimă generaţie. 

Tudor Duțu, director DRDP Brașov: "Strângem foarte mult, undeva pe la două bascule pe săptămână, doar din zona parcărilor aflate pe DN1, la intrarea în judeţul Braşov. Drumurile naţionale care fac legături între zone turistice şi care sunt drumuri turistice sunt mult mai pline de gunoaie.Vom instala camere de filmat care vor fi monitorizate atat de noi, cat si de Politie, cat si de Garda de Mediu, pentru a putea sanctiona in timp real participantii la trafic care nu au bun simt."

Cu ajutorul inteligenţei artificiale, camerele vor ajuta la identificarea celor care aruncă gunoiul oriunde, numai în pubele nu. Amenzile pot să ajungă până la şase mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Brașovul, plin de gunoaie lăsate de turişti. Autoritățile au găsit o modalitate prin care să îi prindă pe cei ce comit astfel de fapte