Antena Meniu Search
x

Video Calea Floreasca va deveni stradă cu sens unic în curând. Șoferii, nemulțumiți de desființare locurilor de parcare și lucrările care încurcă traficul

Modificări importante în traficul din Bucureşti. De joia viitoare se va circula în sens unic pe două mari artere din nordul Capitalei. Pe Calea Floreasca şi pe strada Radu Beller s-au trasat ultimele marcaje pentru benzile de biciclete şi autobuze. Zeci de locuri de parcare au fost desfiinţate, spre supărarea şoferilor care cred că sensurile unice nu sunt suficiente ca să fluidizeze circulaţia. 

de Redactia Observator

la 05.08.2023, 21:36

Vezi și

Muncitorii de la Administraţia Străzilor au început, azi-noapte, ultimele pregătiri pe Calea Floreasca. Au trasat marcajele pentru banda dedicată autobuzelor şi pentru pistele de biciclete, semnalizate cu verde. 

Trecător: "O idee super bună. Merită încercată şi varianta aceasta."

Marian Bârgău, director general Administraţia Străzilor: "Noi lucrăm de două saptămâni în fiecare seară pentru partea de marcaje rutiere. Vor urma lucrări şi în nopţile următoare. Noi sperăm în aproximativ o săptămână să punem în funcţiune aceste sensuri unice."

Calea Floreasca şi Radu Beller arată acum diferit. Primăria a desfiinţat multe locuri de parcare, copacii au fost tunşi, ca să aibă loc să treacă autobuzele pe sub ei, marcajele rutiere şi asfaltul au fost refăcute. 

Pe acelaşi subiect

Cum se va circula de săptămâna viitoare?

De săptămâna viitoare, maşinile vor circula doar spre nord, pe Calea Floreasca şi spre centrul Capitalei pe strada Radu Beller. Pe Calea Floreasca, una dintre benzi va fi destinată doar autobuzelor. Pe celelalte două vor circula celelalte, iar noile semne de circulaţie au fost montate deja. Indicatoarele trebuie acoperite până când intră în vigoare sensul unic, dar unele sunt la vedere şi derutează şoferii. 

În această intersectie de pe calea floreasca soferii sunt debusolaţi de semnele de circulatie asa că stau şi se gândesc bine înainte să vireze. În timp ce semnul de interzis la dreapta este acoperit aici, adică nu se aplică, în urma virajului, soferii găsesc încă un semn de interzis. 

Reporter: "Ce faceti, stânga sau dreapta aici?"

Şofer: "Stânga, dar semnul de interzis la dreapta e acoperit, încă nu se aplică regulile respective şi celălalt a fost acoperit dar a căzut sacul de gunoi. Şi dacă aş lua amendă. i-aş da în judecată şi aş câştiga procesul pentru că nu sunt semnalizate cum trebuie." 

Strada Radu Beller va avea sens unic spre centrul Bucureştiului, ca să nu mai apară ambuteiaje la orele de vârf. Şoferii se îndoiesc, însă, că aceste schimbări vor fluidiza circulaţia. 

Trecător: "Calea Floreasca e foarte circulată din ambele sensuri, o să te oblige să o iei pe calea Dorobanţi si Calea Dorobanţi o să se aglomereze şi mai rău."

Modificările de pe cele două artere au costat 3 milioane de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Evenimente » Calea Floreasca va deveni stradă cu sens unic în curând. Șoferii, nemulțumiți de desființare locurilor de parcare și lucrările care încurcă traficul