Antena Meniu Search
x

Video Modificări majore în traficul din Capitală. Cum se va schimba accesul pe Calea Floreasca: bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor, vizate şi ele

Modificări majore în traficul din Capitală. Până la sfârşitul lunii, pe două mari artere centrale se va circula pe sensuri unice iar autobuzele vor avea benzi dedicate. Pentru acest lucru, au fost desfiinţate zeci de locuri de parcare, spre disperarea şoferilor, care spun că măsura nu îi va scăpa de aglomeraţie. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 07.07.2023, 20:35

Vezi și

De la ora 7 dimineaţa, angajaţii de la Administraţia Străzilor şi poliţiştii locali au blocat un sens de circulaţie de pe Calea Floreasca, după ce l-au eliberat de maşini. Mulţi nu au ştiut că de astăzi încep lucrările. "În nicun caz nu cred că se procedează aşa, trebuie să oferi cetăţenilor să poată să treacă pe undeva. Ne obstrucţionează nouă accesul şi suntem în stradă acum, pe unde să trecem? E stilul românesc", spune un pieton. Această bandă de pe Calea Floreasca va fi dedicată exclusiv autobuzelor. Astăzi a fost blocată astfel încât toţi copacii de aici să fie toaletaţi.

Locuitorii din zonă şi ceilalţi şoferii nu cred că astfel se va rezolva problema traficului

"În seara aceasta intrăm pe o bandă pentru frezare, maine seară intrăm pentru asfaltare ce frezăm in seara aceasta, luni seara ocupam banda din dreapta si frezăm iar marti seara ar trebui să finalizăm partea de asfaltare pe toate benzile", a declarat Marian Bârgău, director Administraţia Străzilor Bucureşti. Apoi, şoferii vor circula într-un singur sens, pe mijloc. O bandă de circulaţie va fi doar pentru autobuze iar cealaltă rămâne parcare. "Aici se face mereu aglomeraţie si ar fi un lucru foarte bun. Uneori, pierd şi 30 de minute pe Calea Floreasca", spune un şofer de autobuz.

În schimb, locuitorii din zonă şi ceilalţi şoferii nu cred că astfel se va rezolva problema traficului. "Preconizăm, dacă şi vremea va ţine cu noi, pana la sfarsitul acestei luni sa circulam pe sensurile unice", a declarat Marian Bârgău, director Administraţia Străzilor Bucureşti. De miercuri încep lucrări şi pe strada Radu Beller. Aici vor fi desfiinţate peste 50 de locuri de parcare. Modificările sunt identice cu cele de pe Calea Floreasca. Dacă modificările de pe cele două artere vor avea efectul aşteptat, primăria vrea să extindă benzile dedicate exclusiv autobuzelor şi pe bulevardele Kiseleff, Constantin Prezan şi Aviatorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Modificări majore în traficul din Capitală. Cum se va schimba accesul pe Calea Floreasca: bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor, vizate şi ele